Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Gay Pride(Ή Gay Shame?)

Στο παρόν άρθρο, θα αναφερθώ σε ένα "event" που έγινε χθες, Σάββατο, 8 Ιουνίου, στην Αθήνα. Αναφέρομαι στο διαβόητο πλέον "Athens Pride 2019". Όλοι θυμόμαστε πιστεύω τις σκηνές απείρου "κάλλους" που είδαμε πέρυσι στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Το φετινό Gay "Pride" έχει ως σύνθημα "The streets tell our story"/"O δρόμος έχει τη δική μας ιστορία", παραφράζοντας προφανώς τον γνωστό στίχο "Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία", του επίσης γνωστού τραγουδιού του Μάνου Λοϊζου, "Ο δρόμος". Το φετινό event λοιπόν είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Υπενθυμίζω ότι ο Ζακ ήταν φορέας το ιού του HIV, οροθετικός όπως λέγονται και επίσης ήταν γκέι και "ακτιβιστής" για τα "δικαιώματα" των γκέι. Θυμόμαστε όλοι το περιστατικό του θανάτου, ήταν συνέχεια στις ειδήσεις όταν συνέβη. Ωστόσο, θέλω να αναδημοσιεύσω μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε τότε.

Γράφουν λοιπόν οι υποστηρικτές του Ζακ: "Ήτανε  και Ζακ, ήτανε και Zackie, στους  νυκοκυραίους θα βάλουμε γκαζάκι" και "Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί". Τι ωραίος τρόπος να διεκδικήσει κάποιος τα δικαιώματα του! Απειλώντας τους αθώους πολίτες και χαρακτηρίζοντας άλλοους ως ναζί! Αλλά βέβαια, αυτό δεν είναι πρόκληση σε βία, ούτε φυσικά υπάγεται στον αντιρατσιστικό νόμο. Αφού οι νόμοι λοιπόν είναι φτιαγμένοι στα μέτρα τους, λένε και γράφουν ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες. Ναζί φυσικά ξέρετε ποιούς εννοεί, τα μέλη της Χρυσής Αυγής και ας μην υπήρχε καμία ανάμειξη μας.Αυτά για τους γκέι και τον "ήρωα" τους. Αυτή την "εξέχουσα" προσωπικότητα.

 Επίσης, θα ήθελα να σχολιάσω το λογότυπο του "Athens Pride". Το λογότυπο, λοιπόν, είναι ο Παρθενώνας βαμμένος στα χρώματα του ουράνιου τόξου, δηλαδή τα χρώματα-σύμβολο των γκέι.  Είναι τουλάχιστον ντροπή για όλους εμάς τους Έλληνες, αυτό το μνημείο παγκόσμιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς να ευτελίζεται με αυτόν τον τρόπο! Μας ρώτησαν εμάς αν θέλουμε αυτό το πανάρχαιο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού να εμφανίζεται ως σύμβολο αυτού του event ; Βέβαια, γενικώς δεν ρώτησε κανείς την άποψη του ελληνικού λαού για αυτό το gay shame και μάλιστα έχει γίνει και "παράδοση" και επαναλμβάνεται κάθε χρόνο, αυτό το "αξιομνημόνευτο" γεγονός. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έχει κάποιος την ανάγκη να δηλώσει τη σεξουαλική του ταυτότητα δημοσίως, με αυτόν τον τρόπο μάλιστα. Πιστεύω ότι αυτός ο θεσμός, με τον τρόπο που γίνεται και με αυτές τις ακραίες εκδηλώσεις της "ταυτότητας" των ατόμων της κοινότητας αυτής, θα έπρεπε  ή να αλλάξει ριζικά μορφή και να μπουν κάποια όρια ή ακόμα και να απαγορευθεί εντελώς.
Σύμφωνα με τις θέσεις της παράταξης μας και με την επίσημη θέση της εκκλησίας, η διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα, όπως γκέι, bye, τρανς είναι παρά φύσιν και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Δεν είναι μια φυσική κατάσταση την οποία πρέπει να αποδεχτούμε και να ενθαρρύνουμε. Αν ήταν έτσι η Παλαιά Διαθήκη δεν θα έλεγε για Αδάμ  και Εύα, αλλά για κάτι άλλο, π.χ. δύο Αδάμ ή δύο Ευες. Εμείς στο κίνημα της Χρυσής Αυγής στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με την παραδοσιακή της μορφή, πατερας, μητέρα και παιδί-ά. Είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε παρά φύσιν. Δεν δηλώνουμε "παρούσα" σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπως η ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε απόντες και δεν συμφωνούμε φυσικά με την υιοθεσία παιδιών από γκέι ζευγάρια, σε αντίθεση με τα δύο προαναφερθέντα κόμματα. Αν είστε κι εσείς σύμφωνοι με τα όσα πιστεύουμε, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Ενδυναμώστε το κίνημα μας! Πυκνώστε τις τάξεις μας! Όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη μας, όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε και τόσο πιο δύσκολο θα είναι μας αγνοήσουν. Μην μένετε αμέτοχοι! Πάρτε θέση! Ελάτε μαζί μας στον αγώνα για την παράδοση, τη θρησκεία, την ελληνική οικογένεια!

Υπατία