Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η ΝΤΟΡΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!



Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί
Ξεκάθαρο μήνυμα - πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται - έστειλε χθες η εσωκομματική αντιπολίτευση στον όχι για πολύ ακόμα αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Μέγαρο Μαξίμου. Ο Τσίπρας λίγο πριν την συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «έχτισε» το ευρύ νεομνημονιακό μέτωπο, ώστε να στείλει μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι η συμφωνία θα περάσει με ευρεία αποδοχή και καλά θα κάνουν να σταματήσουν οι ανούσιες γκρίνιες.
Έτσι, μετά τον υπάλληλο του Μπόμπολα, Θεοδωράκη και την νέα πρόεδρο του αποκόμματος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε την Ντόρα Μπακογιάννη για να την ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ως τι όμως; Αυτό ήταν το ερώτημα που βασάνισε τα απομεινάρια του βουλευτή Μεσσηνίας (ο Χρύσανθος μόνος του δηλαδή…) οι οποίοι την ίδια ώρα είχαν άτυπο συμβούλιο στην Συγγρού και έκλαιγαν για ακόμη μια φορά την μοίρα τους που ακόμα και τώρα έμειναν εκτός νυμφώνος.
Η απάντηση και ερμηνεία για την συνάντηση Τσίπρα - Μπακογιάννη είναι απλή: Η Ντόρα ανέλαβε κι επίσημα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Σαμαράς έχει εξοβελιστεί στο πυρ το εξώτερον από εχθρούς και (πρώην) φίλους. Εξάλλου, το μέτωπο στην ΝΔ με Δένδια, Μεϊμαράκη και Μπακογιάννη υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας και στήριξης στον Τσίπρα είναι ξεκάθαρο, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φύγει ο βουλευτής Μεσσηνίας ΑΜΕΣΑ!
Το κλείσιμο της επώδυνης και αιματηρής μνημονιακής συμφωνίας και η ψήφισή της από το νεομνημονιακό μέτωπο θα σημάνει και την αρχή του τέλους για τον Σαμαρά που μέχρι τώρα απλά διανύει την μεταβατική περίοδο χάριτος. Εξάλλου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το είχε πει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: «Πρέπει να ψηφίσουμε την συμφωνία γιατί αν πάμε σε κάλπες… Τι θα κάνουμε; Θα έρθει δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή μετά!».
Καλομελέτα κι έρχεται!