Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: 1 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!



Τα σοκαριστικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία σχεδόν σε καθημερινή βάση έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώνουν το μέγεθος της ανέχειας και της φτώχειας, που βιώνει ο Ελληνικός Λαός.
Έτσι, λοιπόν, τα νέα στοιχεία, που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ, ότι δηλαδή 1 στους 4 Έλληνες (συγκεκριμένα το 23,1% του πληθυσμού της Ελλάδας) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, αποδεικνύει για πολλοστή φορά το τεράστιο μέγεθος της κρίσης που ταλαιπωρεί την Πατρίδα και τον Λαό. Αυτό προσδιορίζεται ως ετήσιο εισόδημα ίσο με 5.023 ευρώ για το 2013. Αν, μάλιστα, δεν υπήρχαν τα επιδόματα και οι λοιπές κοινωνικές ενισχύσεις βοηθείας, τότε το ποσοστό, όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα έφτανε το 28% του πληθυσμού.
Η εκτίμηση αυτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει από τη νέα έρευνα των συνθηκών διαβίωσης για το έτος 2013. Σύμφωνα με την έρευνα, συνολικά 3.861.414 πολίτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, επιβιώνοντας με λιγότερα από 418,6 ευρώ τον μήνα, καθώς η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ανάμεσα στο σύνολο των 18 κρατών-μελών της ευρωζώνης. Αναλογιζόμενοι, μάλιστα, ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν τα όσα ίσχυαν πριν από 2 χρόνια και με δεδομένη την χειροτέρευση της κατάστασης μέχρι σήμερα, μπορούμε να φανταστούμε πόσο περισσότερο έχουν αυξηθεί ο αριθμοί της φτώχειας και της δυστυχίας, εν έτει 2015 στην Ελλάδα των μνημονίων και του «συνταγματικού τόξου».
Γιώργος Μάστορας