Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ



Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ περί του «τορπιλισμού» των «διαπραγματεύσεων» έσπευσαν να αναπαράγουν όλες οι συριζαίικες ενημερωτικές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας Ευρωβουλευτή του Σύριζα. Συνηθίζουμε να μην σχολιάζουμε τις διαδόσεις των δανειστών, όμως από την στιγμή που η εν λόγω είδηση μεταδίδεται και από πηγές της συγκυβέρνησης, ενώ δεν έχει υπάρξει διάψευση, άρα το δημοσίευμα έχει βάση στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, η συμφωνία ήταν έτοιμη, αλλά το ΔΝΤ επενέβη και απέτρεψε την υπογραφή της. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: «Η Αθήνα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους εάν ως αντάλλαγμα μείωνε αντίστοιχα τα εξοπλιστικά. Πρόκειται για 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή την πρόταση μετέφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα με την έγκριση της Μέρκελ και του Ολάντ. Το ΔΝΤ δεν δέχεται τέτοια παζάρια, είπε ένας από τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις στην FAZ».
Πίσω από αυτή την αποκάλυψη της εφημερίδας, ο καθείς μπορείς να δει ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται σχετικά με το αν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά για το ποιος είναι ο κατάλληλος πολιτικά χρόνος για να γίνει αυτό. Κοινώς, ο Σύριζα έχει ήδη υπογράψει συμφωνία που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά προσπαθεί να αναβάλλει την εφαρμογή αυτών των μέτρων, για να συνεχίσει να κοροϊδεύει τους αδαείς.