Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



Έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό δήλωσε, στέλνοντας διπλό μήνυμα προς τους Έλληνες, που διατηρούσαν μία τελευταία ελπίδα ότι μπορεί να μην προδοθεί η λαϊκή εντολή, που προσφάτως έδωσε στον Σύριζα, προκειμένου να «σκίσει τα μνημόνια», όπως έλεγε προεκλογικά.
Συγκεκριμένα είπε: «Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».
Ταυτόχρονα έδωσε και μήνυμα στους «εκλογολόγους» του Σύριζα, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».
Παράλληλα φρόντισε να βγάλει και την «αντιστασιακή κορώνα» για να έχουν να παίζουν τα μπλογκς του χιλιάρικου, λέγοντας: «Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».
Η τελευταία φράση του Τσίπρα είναι, βεβαίως, άκυρη, αφού έτσι και αλλιώς ακόμα και η τελευταία πρόταση που ο ίδιος υπέβαλλε προς την τρόικα, είχε συγκριθεί από τους ίδιους τους συριζαίους με το mail Χαρδούβελη, περιείχε φοροληστρική επιδρομή εναντίον των Ελλήνων και εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο Τσίπρας έχει ήδη αποφασίσει να υπογράψει το νέο μνημόνιο και η μόνη εκκρεμότητα που έχει με τους διεθνείς τοκογλύφους είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα της υπογραφής του, ώστε να πλασάρει «αντιμνημονιακό» μνημόνιο στους «ιθαγενείς»
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
«Κάθε μνημονιακή συμφωνία χωρίς διαγραφή του επαχθούς χρέους και κατάργηση των ληστρικών μέτρων, που οδηγούν στην καταστροφή την οικονομία μας, ισοδυναμεί με υποταγή και προδοσία της λαϊκής εντολής.»