Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ»



Εξαιρετικής σημασίας ήταν τα ραντεβού που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τσίπρας. Το πρώτο που χρήζει προσοχής είναι ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν την σύγκληση της ΚΟ του Σύριζα, σχετικά με την διαπραγμάτευση. Μάλιστα προκειμένου να ολοκληρωθούν αυτές οι συναντήσεις, η ΚΟ του Σύριζα άλλαξε μέχρι και ώρα.
Είχε προηγηθεί η εξόχως αποκαλυπτική αποστροφή στο λόγο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους είπε ξεκάθαρα ότι «το κινητό του πρωθυπουργού, αλλά και οι πύλες του Μεγάρου Μαξίμου είναι ανοιχτά για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», συμπληρώνοντας αμέσως μετά «στα πλαίσια του δημοκρατικού τόξου», εννοώντας ότι στον Σύριζα μιλάνε μόνο με πολιτικάντηδες και όχι με την Χρυσή Αυγή.
Ο Τσίπρας, λοιπόν, σήμερα, ξεκίνησε υποδεχόμενος τον Θεοδωράκη από το κόμμα του Μπόμπολα και συνέχισε αποκαλώντας το κλεφτοΠασόκ, «προοδευτική δύναμη», ανοίγοντας τις πύλες για συνεργασία του παλιού με το νέο Πασόκ. Ακολούθως είχε συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη, σε μία προσπάθεια να προσεταιριστεί την μετά - Σαμαρά εποχή της ΝΔ.
Είναι σαφές ότι οδεύει προς δημιουργία το μνημονιακό (ευρωπαϊκό θα ονομαστεί) μέτωπο για την υπογραφή του νέου μνημονίου. Ο Τσίπρας εισήλθε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έχοντας την υποστήριξη όλων των μνημονιακών και έτσι θα σιγά σιγά θα αφεθούν πίσω οι προεκλογικές κορώνες και η χώρα θα κινηθεί και πάλι σε μνημονιακούς ρυθμούς... αριστερούς αυτή τη φορά.