Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΒΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»



Η κυβέρνηση, από κοινού με τα πρόθυμα ΜΜΕ, έχει κάνει ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες, προκειμένου να αποκρύψει την άτακτη υποχώρηση από τις προεκλογικές υποσχέσεις στις θέσεις των διεθνών τοκογλύφων. Μόλις χθες, μάλιστα, ο ίδιος ο Τσίπρας προσπάθησε να πείσει ότι «δεν θα υπογράψει μνημόνιο», την ίδια ώρα που η «ελληνική πρόταση» είναι βαθύτατα μνημονιακή και υφεσιακή.
Παρά τις έντονες αυτές προσπάθειες, ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση προτίθεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, με σκληρά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού, εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και υπαγωγή της χώρας μας στην δικαιοδοσία των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Πέραν όμως της γνώσεως που έχει ο Λαός, ήρθε και η ομολογία του ίδιου του Βαρουφάκη, ο οποίος μιλώντας στη φωνή του κατακτητή, την Deutsche Welle, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «έχει υπερβεί πολλές κόκκινες γραμμές» και ότι έχει «υπαναχωρήσει από πολλές προεκλογικές της υποσχέσεις», μόνο και μόνο επειδή διακατέχεται από «τη μεγάλη επιθυμία να επιτύχει μια συμφωνία».
Και γιατί διακατέχεται από τόσο μεγάλη επιθυμία για μνημόνιο η κυβέρνηση; Την απάντηση την έδωσε χθες ο Τσακαλώτος, λέγοντας, ουσιαστικά, ότι θα ψηφίσουν μνημόνιο για να μην ανέβει η Χρυσή Αυγή!