Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ..."ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"



Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν σήμερα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, με πρωταγωνιστές τους Γεωργιάδη, Σαλμά της ΝΔ από τη μια πλευρά, και του υπουργού Πολάκη του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη ήταν απείρου κάλλους. Κωμωδία της Φίνος Φίλμ της 10ετίας του 60. Οι διάλογοι αποκαλυπτικοί και ξεκαρδιστικοί: "Εσύ και η γυναίκα σου στέλνατε ραβασάκια για ρουσφέτια",καταγγέλλει ο Πολάκης, "Τη γυναίκα μου ρε; Θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια" δίνει πληρωμένη απάντηση ο Γεωργιάδης. "Με ποιον είστε εσύ και η παρέα σου; Με τον Σόϊμπλε η με την Ελληνική κυβέρνηση"; Επιμένει ο Πολάκης. "Γαϊδούρι, κότα λυράτη" έρχεται η θυελλώδης απάντηση. "Θα σε κλείσω φυλακή" κατακεραυνώνει ο Σαλμάς. "Έτσι το έχουμε;" απορεί (και δικαίως) ο Πολάκης. "Ζήταγες ρευστό από φαρμακοβιομηχανίες για να πας ασθενοφόρο στα Σφακιά" επανέρχεται ο Σαλμάς. "Από τα 25 χαλασμένα ασθενοφόρα ήταν που τα αφήνατε και σάπιζαν ", "Ψεύτες ε, ψεύτες", αποκρίνεται με τον δίκιο να τον πνίγει ο Πολάκης. Η συζήτηση συνεχίζεται με κότες λυράτες να ίπτανται λεκτικώς επί της αιθούσης, και τους  χαρακτηρισμούς "απατεώνες", "αλιτήριε", "ψεύτες" (εκατέρωθεν η καταγγελία αυτή), "θρασύδειλε" και άλλα τινά. Από μια πολιτισμένη και δημοκρατική συζήτηση δεν ήταν δυνατόν "φυσικά"  να λείψουν και οι καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, (και από τις δυό πλευρές)αλλά τα ποσά ήταν μικρά καμιά 80αριά εκατομμύρια ευρώ. "Μικρο ποσά", για την Ελλάδα των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης. Η σχολή του Άκη άλλωστε έχει δείξει τον δρόμο του "αξιοπρεπούς διασπαθιστή" του δημοσίου χρήματος. Οπότε ας παραδειγματιζόμαστε. "Χάρη" μας κάνουν οι άνθρωποι.
Να μην ξεχάσουμε, ότι υπήρχε και .."Προεδρεύων" στη συζήτηση. Ο "γνωστός" Κουράκης, ο οποίος ματαίως προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο όλο πολιτισμένο σκηνικό, και ξεροβήχωντας και με αμήχανο χαμόγελο, λέει σε κάποιους μαθητές που παρακολουθούν από τα "άνω δυτικά θεωρεία της Βουλής" αυτόν τον θρίαμβο του πολιτεύματος: "Συμβαίνουν και αυτά, ακόμη δεν μπήκαμε στην ουσία της συζητήσεως, θα μπούμε σε λίγο και θα δείτε πως είναι η διαδικασία". Δεν ξέρουμε αν το εξέλαβαν αυτό σαν απειλή η μαθητές. Που να έμπαιναν και στην "ουσία" δηλαδή, τι θα άκουγαν τα αυτιά τους. Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επίσης, ο Φρούραρχος της Βουλής δεν εκλήθη στην αίθουσα για να επιβάλλει την τάξη,  γιατί είχε πάει στη Βαρβάκειο να αγοράσει γαλοπούλα και τηγανιά για τα Χριστούγεννα.
Ας φανταστούμε τώρα να έλεγαν τέτοια πράγματα οι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Θα είχε ξεσηκωθεί το "σύμπαν". Τα ΜΜ"Ε", θα μιλούσαν για "χυδαίες και πεζοδρομιακές εκφράσεις" "φασιστικές προκλήσεις", "αντιδημοκρατική συμπεριφορά" "κατάλυση του πολιτεύματος", και ο "Παναθηναϊκάκιας", θα έξυνε τα μολύβια του. Όλα αυτά πέρασαν από τα ΜΜ"Ε" σαν μια "έντονη συζήτηση", σαν μια "προσωπική αντιπαράθεση", που "ξέφυγε" κάποια στιγμή.Από την μεριά μας χαρήκαμε για όλα αυτά που συνέβησαν σήμερα. Ήταν μια ακόμη τρανή απόδειξη, για το ποιο είναι το επίπεδο του κοινοβουλίου, που τόσο πολύ επαίρονται ότι προασπίζουν τα κόμματα του "συνταγματικού τόξου", και πόσο μεγάλη είναι η υποκρισία όλων αυτών που συστηματικά μας υβρίζουν, και σήμερα έκαναν το "παπί". Και τέλος χαρήκαμε, γιατί είδαμε ότι ο τσαμπουκάς, και η ψευτομαγκιά που επέδειξαν σήμερα όλοι αυτοί οι "ευπατρίδες" της πολιτικής, περιορίζεται μόνο μέχρι τους διαδρόμους του κοινοβουλίου. Ποτέ αυτός ο "φανατισμός", η "μαγκιά", και η ένταση, δεν έγινε (και ούτε θα γίνει) στους τοκογλύφους, στους Τούρκους, και σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον του Έθνους και του λαού μας. Συμπέρασμα: Όταν "μαλώνουν" οι "δημοκράτες", μαλώνουν τα γατάκια..Περαστικά τους..
Τ.Ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ