Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ



Όταν η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει λόγο για «απομείωση του χρέους», στην πραγματικότητα εννοεί την ρύθμιση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων από το 2022 μέχρι το 2048, ώστε αυτός να είναι πάνω-κάτω στα σημερινά επίπεδα. Δηλαδή, κάπου μεταξύ 15% και 20% του ετήσιου ΑΕΠ της Χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε πέντε με έξι χρόνια οι διεθνείς τοκογλύφοι θα παίρνουν ένα ετήσιο ΑΕΠ! Κι αν συγκρίνουμε τις τοκοχρεολυτικές δόσεις που ποθεί ο Τσίπρας, με το ύψος του κρατικού χρέους, θα διαπιστώσουμε ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν κάθε δέκα χρόνια ολόκληρο το κεφάλαιο που έχουν «επενδύσει» στο Ελληνικό χρέος.
Με την ρύθμιση αυτή, η θηλιά του χρέους θα εξακολουθήσει να σφίγγεται γύρω από τον λαιμό της Πατρίδας και του Λαού για μερικές δεκαετίες ακόμη, χρεώνοντας πλέον και τις επόμενες γενιές. Και βέβαια, επειδή καμιά οικονομία δεν μπορεί να «ζήσει» με τέτοιους δυσβάσταχτους όρους, νέα δάνεια θα συνεχίσουν να συνάπτονται για να αποπληρωθούν τα προηγούμενα. Το «όραμα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι να μπορέσουν κάποια στιγμή «να βγουν στις αγορές».
Δηλαδή, για να ξεπληρώνονται τα εξοντωτικά τοκοχρεολύσια, να δανείζονται απευθείας από τους στυγνούς τοκογλύφους του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, και όχι μέσω του EFSF/ESM και του ΔΝΤ. Κάτι, φυσικά, που ως «όραμα» είχε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Η διαγραφή του χρέους δεν αποτελεί μόνο μια Εθνική λύση, αλλά και την μόνη ρεαλιστική απάντηση στον φαύλο κύκλο των Μνημονίων και την καταστροφική για την Πατρίδα και τον Λαό πρακτική τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ