Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΛΠΙΔΑ... ΗΡΘΕ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ



Σε νέους τρόπους και διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης ελπίζει να βρει δημοσιονομικό καταφύγιο η συγκυβέρνηση του μνημονίου εν όψει του νέου διαπραγματευτικού γύρου με τους διεθνείς τοκογλύφους, ελπίζοντας σε αύξηση των εσόδων για την λογιστική απεικόνιση της επιτυχημένης πορείας της ελληνικής οικονομίας.
Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την ανάθεση της κατασκευής ενός νέου πληροφοριακού συστήματος σε ιδιωτική εταιρεία, μέσω του οποίου θα εισπράττονται αυτόματα και χωρίς καθυστερήσεις όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μνημονιακή συγκυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών είσπραξης εσόδων με την ταυτόχρονη επιβολή υψηλότερων φόρων, η μη καταβολή των οποίων θα οδηγεί σε εξοντωτικά πρόστιμα αλλά και κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσίας.
Για την επιτυχία αυτού του μέτρου και προς αποφυγή των αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα με αφορμή τους πλειστηριασμούς κατοικιών και τις κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας η κυβέρνηση ελπίζει στην μαζικοποίηση της αποστολής κατασχετηρίων προς τους οφειλέτες και στην διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών ηλεκτρονικά.
Εν ολίγοις ο Έλληνας φορολογούμενος που τόσα δεινά έχει υποστεί από τα μνημονιακά μέτρα τα τελευταία 7 χρόνια περίπου μπορεί να χάσει για παράδειγμα το σπίτι του με διαδικασίες εξπρές χωρίς καν να έχει τη δυνατότητα εκπροσώπησης στο δικαστήριο ή άσκησης έφεσης ή, έστω, προσφυγής σε θεσμικά όργανα για την προστασία της περιουσίας του. Επιπλέον, όταν γίνεται λόγος για οφειλέτες προς το Δημόσιο αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με μεγαλοοφειλέτες ή φοροφυγάδες που δεν δηλώνουν τεράστια ποσά και μεγάλα εισοδήματα, αλλά κυρίως μικροοφειλέτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πιο απλές και βασικές φορολογικές υποχρεώσεις, εξαιτίας της δραματικής και κατακόρυφης μείωσης των πηγών εσόδων τους.
Επομένως στο προσεχές διάστημα και από την αρχή της εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος που προβλέπεται να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους εκατομμύρια Έλληνες θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να δουν τις καταθέσεις τους, τους μισθούς τους και την/τις κατοικίες τους να «απαλλοτριώνονται» από το κράτος, την ίδια στιγμή που το ίδιο φοροδιαφεύγει, συντηρεί έναν ολόκληρο κομματικό στρατό από ανίκανους και άχρηστους διορισμένους υπαλλήλους και με νόμο απαλλάσσει από οποιεσδήποτε ευθύνες αυτούς που αποδειγμένα κρύψαν εισοδήματα ή μετέφεραν παράνομα κεφάλαια στο εξωτερικό.
Τέτοια «φιλολαϊκά» μέτρα είχε χρόνια να ζήσει ο ελληνικός λαός... Το αληθινό πρόσωπο της αριστεράς φανερώνεται όλο και περισσότερο, εφόσον πλησιάζουμε ακόμα πιο κοντά στην υπογραφή ενός ακόμη επαχθούς μνημονίου. Ενός νέου πακέτου από αιματηρά μέτρα για το οποίο τα δύο κόμματα εξουσίας, μαζί με τα υπόλοιπα του λεγόμενου μνημονιακού τόξου, είναι διατεθειμένα να προβούν σε κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο για να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα.
Α. Μ.