Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ.."ΑΚΡΩΝ"



Τις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος έγινε για τα.."άκρα". Όπου το ένα "άκρο" είναι το Κίνημά μας, και το άλλο η αριστερά (ενίοτε και οι αναρχικοί). Τα δύο αυτά "άκρα" -λένε- "τέμνονται", "ταυτίζονται", και έχουν και "υπόγειες διαδρομές και συναλλαγές". Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. μέσα από τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα και δρώμενα στην πολιτική ιστορία της χώρας, και ας δούμε ποιοι είναι τελικά τα "άκρα".
Ποιος αλήθεια εφάρμοσε ακραίες πολιτικές λιτότητας στη χώρα, των καιρό των μνημονίων; Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Σίγουρα όχι. Ακραίες πολιτικές εφάρμοσαν το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και εσχάτως και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος εφάρμοσε ακραίες πολιτικές σπατάλης στα χρόνια προ του μνημονίου; Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Όχι και πάλι. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το έκαναν.
Ποιος εφάρμοσε ακραίες πολιτικές υποχώρησης στα Εθνικά θέματα; Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ; Η απάντηση είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
Ποιος εφάρμοσε ακραίες πολιτικές ηθικής και κοινωνικής κατάπτωσης του λαού μας; Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Και πάλι η απάντηση είναι όχι. Αυτό το έκαναν οι κυβερνώντες αυτόν τον τόπο για δεκαετίες.
Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες, για το ποιος εφάρμοσε και εφαρμόζει ακραίες πολιτικές. Για το ποιος δείχνει το πιο ακραίο του πρόσωπο στο Έθνος και στο λαό.
Και όμως. Το πολιτικό κατεστημένο, και τα μηντιακά παπαγαλάκια του, τολμούν να μιλούν για "άκρα" αναφερόμενοι σε εμάς. Και μάλιστα την στιγμή που οι κυβερνώντες αριστεροί (της πλάκας) παζαρεύουν ακόμη πιο ακραία οικονομικά μέτρα με ΔΝΤ και Ε.Ε, και οι ακραίοι φιλελεύθεροι της ΝΔ δηλώνουν πως θα "ψηφίσουν όλα τα μέτρα που θα προτείνουν οι δανειστές και ακόμη περισσότερα".
Την στιγμή που ετοιμάζουν ακόμη πιο ακραίες υποχωρήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο μας. Δεν θα αρνούμασταν τον χαρακτηρισμό του "ακραίου" εάν δεν είμασταν η μόνη φωνή της λογικής στη σημερινή παρανοϊκή κατάσταση. Εκτός και αν όλοι αυτοί, οι "ευπατρίδες" της πολιτικής και της "ενημέρωσης" θεωρούν ακραία θέση το να ζητάς πίσω την πατρίδα σου. Τότε ναι. Αποδεχόμαστε τον χαρακτηρισμό με μεγάλη μας χαρά και τιμή. Τους αφήνουμε στις αυταπάτες τους, τους αφήνουμε στην αποξένωσή τους από την κοινωνία, και προχωράμε εμπρός. Μπορούν να μας χαρακτηρίσουν όπως θέλουν (και για να είμαστε και ειλικρινείς το "απολαμβάνουμε πολλές φορές, αφού οι ύβρεις τους και οι χαρακτηρισμοί τους, είναι τα πολιτικά μας "παράσημα"), αλλά ότι και να πουν, ότι και να κάνουν: Την πατρίδα μας θα την πάρουμε πίσω.
Τ.Ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ