Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗΡΙΞΗ - ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!



Η μέγγενη των Μνημονίων όχι μόνο δημιουργεί συνεχώς στρατιές ανέργων, αλλά φροντίζει για την μονιμοποίηση τους στην κατάσταση αυτή. Μακροχρόνια άνεργοι είναι οι επτά στους δέκα ανέργους, δηλαδή 820.000 άτομα!
Ο εφιάλτης της ανεργίας κυριαρχεί στην κοινωνία και οι περισσότερες οικογένειες θα περάσουν μαύρες γιορτές, αφού έχουν και έναν άνεργο ανάμεσά τους. Τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, για την ανεργία είναι συγκλονιστικά. Οι μακροχρόνια άνεργοι (όσοι αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα από το αν έχουν εργαστεί στο παρελθόν) αποτελούν το 73,8% των ανέργων.
Μάλιστα, οι 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε επιδότηση απασχόλησης. Μόνο το 10% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα το λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.
Επίσης:
  • Την τελευταία εξαετία η ανεργία έχει οδηγήσει στο εξωτερικό περίπου 300.000 νέους υψηλής εξειδίκευσης.
  • Κάθε άνεργος είναι άνεργος περισσότερο από δυόμισι χρόνια.
  • Σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.
  • Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (27,2%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των αντρών.
  • Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (46,9%).
  • Την 4ετία των δύο Μνημονίων (2010-2014) καταγράφηκε αύξηση κατά 45% στον αριθμό των εγγεγραμμένων άνεργων και μείωση κατά 47% στον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας.
  • Η πραγματική ανεργία στερεί από το ασφαλιστικό σύστημα πάνω από 7 δισ. ευρώ.
Όλα αυτά, βεβαίως, αποτελούν την λογική προέκταση της μνημονιακής λαίλαπας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Με τρία Μνημόνια «στην πλάτη» του Ελληνικού Λαού και ένα τέταρτο να βρίσκεται στα σκαριά, η κατάσταση ανεργίας που ταλανίζει ολοένα και περισσότερους Έλληνες τρέφεται και πολλαπλασιάζεται ακριβώς από την ίδια την αδηφάγο φύση αυτών των Μνημονίων, καθώς το περιεχόμενό τους είναι αντεθνικό, αντιλαϊκό και απάνθρωπο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ