Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΕΚΤ: ΚΑΤΑ 40% ΠΙΟ ΦΤΩΧΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ



Έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα νέα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι κατά πολύ φτωχότεροι έγιναν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της επταετούς οικονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή που Γερμανοί, Αυστριακοί και Φινλανδοί, οι λαοί δηλαδή που οι κυβερνήσεις τους τηρούν τη σκληρότερη στάση απέναντι στην Χώρα μας, έγιναν πλουσιότεροι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν τα τελευταία χρόνια το 40% του πλούτου τους. Αντίθετα, ο μέσος όρος του πλούτου στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10% την ίδια περίοδο, ενώ αύξηση καταγράφηκε επίσης στην Αυστρία, στη Φινλανδία και στο Λουξεμβούργο.
Το παρατεταμένο πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης έχει επιδεινώσει τις ανισότητες,
καθώς κράτη στην περιφέρεια, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες, ενώ χώρες στον πυρήνα της ζώνης του ευρώ, όπως η Γερμανία, ανέκαμψαν γρηγορότερα.
Άλλη μια απόδειξη ότι οι μνημονιακές πολιτικές όπου εφαρμόζονται όχι μόνο δεν βελτιώνουν, έστω και σε ελάχιστο βαθμό, την κατάσταση, αλλά την χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο. Ακόμη, αποδεικνύεται ότι η χρόνια φετιχοποίηση του ευρώ δεν βοηθάει στο παραμικρό την ανάκαμψη της ζωής των Λαών της Ευρώπης που το έχουν υιοθετήσει ως νόμισμα των κρατών τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ