Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ»: ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;



«Είμαστε έτοιμοι για μετωπική» δήλωσε ο γνωστός γραφικός Ζουράρις με αφορμή τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες με την παροχολογία Τσίπρα και την αντίδραση των διεθνών τοκογλύφων.
«Μας σπρώχνετε σε εκλογές» λέγεται πως είπε ο Τσακαλώτος στους «θεσμούς» στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ οι συνήθως σκυφτοί συριζαίοι διαμήνυαν ότι «σιγά μην τους ρωτήσουμε κιόλας» αναφερόμενοι στους διεθνείς τοκογλύφους για τις εξαγγελίες Τσίπρα.
Το σκηνικό είναι εξόχως απλό στην αποκρυπτογράφησή του. Η μοναδική αληθινή παροχολογία που έγινε τις τελευταίες ημέρες είναι το πλεόνασμα της Βουλής που θα πάει στους λαθρομετανάστες.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα σκηνικό ψεύτικης σύγκρουσης που στήνει ο Σύριζα, προσπαθώντας να περάσει την εικόνα εκλογολογίας.
Αυτή η εικόνα θα χρησιμεύσει ώστε να φέρει τη ΝΔ προ των ευθυνών της και να την αναγκάσει να πει την αλήθεια, ότι δεν θέλει με τίποτα εκλογές.
Υπάρχει ένα τέταρτο μνημόνιο που έρχεται και η διεξαγωγή εκλογών σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να βάλει την υπογραφή της σε αυτό. Από την άλλη πλευρά ο Σύριζα με την παροχολογία θα κοιτάξει να περισώσει τα ποσοστά του ετοιμαζόμενος για τον «δεύτερο γύρο» σε μερικά χρόνια.
Το αν θα γίνουν εν τέλει εκλογές θα το γνωρίζουμε σε μερικές ημέρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υποσχέσεις Τσίπρα θα μετατραπούν σε προεκλογικά συνθήματα και αργότερα σε σκόνη, σε συμβιβασμό με τους διεθνείς τοκογλύφους.
Εκτός και αν δεν φτάσουν καν να γίνουν προεκλογικό σύνθημα αν η ΝΔ εκτεθεί για άλλη μία φορά βγαίνοντας στα κάγκελα και λέγοντας «συμφωνία να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι», όπως έκανε για την υπογραφή του Μνημονίου της αριστεράς, αποδεικνύοντας ότι είναι το κόμμα των διεθνών τοκογλύφων στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ούτε "σύγκρουση" ετοιμάζουν οι συριζαίοι, ούτε τίποτα παρόμοιο. Ψάχνουν την επικοινωνιακή γραμμή για να υπογράψουν το τέταρτο μνημόνιο ή να μεταβιβάσουν αυτή την ευθύνη στους νεοδημοκράτες άτυπους συγκυβερνήτες τους.

Ασφαλής πρόβλεψη:
Ο Τσίπρας αρχικά θα κάνει μία σειρά εξαγγελιών. Ακολούθως θα "πιεστεί" από τους δανειστές και θα γεμίσουμε δημοσιεύματα καταστροφολογίας. Τέλος είτε θα οδηγηθούμε σε εκλογές, είτε θα γίνει πραγματικότητα η οικουμενική, είτε η ΝΔ θα αρχίσει να πιέσει για λήψη νέων μέτρων και "συνεννόηση" οπότε ο Τσίπρας θα υποχωρήσει για να μην καταρρεύσει η "κυβέρνηση της προόδου".