Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ



Είδαμε ήδη τις απαράδεκτες εικόνες χλιδής από την δεξίωση για την «εορτής της δημοκρατίας», όπου η σαμπάνια έρρεε άφθονη, όσο «άφθονοι» είναι κι οι φόροι που επιβάλλουν οι πολιτικάντηδες στους Έλληνες.
Αυτό που μέχρι χθες ήταν εν πολλοίς άγνωστο είναι το περιεχόμενο των «χαλαρών» συζητήσεων που είχαν μεταξύ τους οι πολιτικάντηδς, το οποίο βγήκε στη δημοσιότητα σήμερα, εν είδει διαρροών.
Μία από αυτές τις διαρροές έχει ξεχωριστή σημασία και σας την παραθέτουμε ευθύς αμέσως:
«Ο πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης έβαλε το θέμα των εξετάσεων για την ιθαγένεια των αλλοδαπών, τονίζοντας το παράλογο βαθμό δυσκολίας. Έφερε ως παράδειγμα ένα ζευγάρι που ζει σε ενα νησάκι του Αιγαίου. Το ζευγάρι πήγε στη Ρόδο να δώσει εξετάσεις και τους ρώτησαν το όνομα κάποιου αναπληρωτή υπουργού. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτι είναι απαράδεκτο, στο οποίο συμφώνησαν όλοι. Υπογράμμισαν πως μπορούν να αλλάξουν το νόμο για τις εξετάσεις, με σκοπό να επικεντρώνονται οι ερωτήσεις στα βασικά»

Κοινώς, οι πολιτικάντηδες θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή είναι... δύσκολο ένας αλλοδαπός να λάβει την ελληνική ιθαγένεια. Ακόμα και με το νομοθέτημα του Σύριζα, που ουσιαστικά δίνει την ιθαγένεια στους πάντες, οι πολιτικάντηδες θεωρούν ότι η διαδικασία είναι...αργή και... δύσκολη.
Αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι ότι την αρχή της συζήτησης την έκανε ο κεντρώος ανθέλληνας, Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά ο πρώτος που συμφώνησε σε αυτή ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι πολιτευτές της οποίας θα γυρνάνε στα χωρία και τις πλατείες παριστάνοντας τους «πατριώτες» για να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων.
Η απάντηση που τους οφείλεται είναι το «Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο»!
Η Ελληνική Ιθαγένεια είναι αίμα και καταγωγή, όχι διοικητική πράξη που μπορούν να την δίνουν οι πολιτικάντηδες σε αντάλλαγμα για τις ψήφους των αλλοδαπών.