Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ “ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ”: Η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΥΠΗΡΞΕ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥΠΙΟ ΦΑΝΕΡΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ



Μια από τις “ιερές αγελάδες” του “συνταγματικού τόξου”, και ιδίως του ΠΑΣΟΚ, είναι και η Μελίνα Μερκούρη, την οποία μάλιστα μας λανσάρουν συστηματικά, εδώ και δεκαετίες και ως “πρότυπο Ελληνίδας”. Μόνο που οι φημολογίες για την περίοδο της ζωής της κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής δεν συνάδουν καθόλου με αυτόν τον χαρακτηρισμό.
Αυτές τις φημολογίες φρόντισε να επαναφέρει στο προσκήνιο η δημοσιογράφος Ροζίτα Σώκου, η οποία μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για το συγκεκριμένο “είδωλο” των ψευτοδημοκρατών είπε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Εμείς τη Μελίνα… τα ξέραμε όλα της τα κουτσομπολιά. Στα 17 της σηκώθηκε κι έφυγε και πήγε στην Κωνσταντινούπολη με τον Γιώργο Παππά, ο οποίος ήταν και κ…λάγνος! Θέλω να πω, ότι εμένα δεν με απασχολούσε καθόλου κι εγώ τη λάτρεψα όταν έκανε τη Στέλλα παρότι σε όλη την Κατοχή τα είχε με τον πιο φανερό συνεργάτη των Γερμανών, τον Γιαδικιάρογλου, ο οποίος έδωσε σε συνάδελφο δικό μου ένα μπουκάλι λάδι κι εκείνος του έδωσε ένα χρυσό μενταγιόν με αλυσίδα και το φορούσε η Μελίνα και καμάρωνε»!
Πέρα από τις καταγγελίες της Σώκου έχουν ακουστεί στο παρελθόν κι άλλα γύρω από την φιλογερμανική στάση της Μερκούρη κατά την περίοδο της κατοχής. Να υπενθυμίσουμε, μάλιστα, ότι ο θείος της, Γεώργιος Μερκούρης, ήταν αρχηγός του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος και διορισμένος από τις αρχές ως διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος. Ανεξαρτήτως του τι έγινε πραγματικά με την Μερκούρη εκείνη την εποχή, πρέπει να τονίσουμε ότι δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, συνεργάτες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής να αλλάζουν γραμμή και στρατόπεδο.
Ιδίως μετά την μάχη του Στάλινγκραντ υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις ονομάτων ανθρώπων, που στην μεταπολεμική περίοδο “κόσμησαν” το πάνθεον της “δημοκρατικής παράταξης”, οι οποίοι βλέποντας ότι οι τελικοί νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα είναι οι Σύμμαχοι και όχι ο Άξονας, φρόντισαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών, όχι μόνο για να σώσουν το τομάρι τους, αλλά και για να βγουν κερδισμένοι κιόλας.
Την επόμενη φορά που οι διάφοροι ακόλουθοι του “συνταγματικού τόξου” (ιδίως οι πασόκοι) αναμασήσουν τις γνωστές θεωρίες κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για “απόγονους των ναζί”, “συνεργάτες των γερμανών” και άλλες χιλιοειπωμένες και ανούσιες αηδίες, ας τους θυμίσουμε να κοιτάξουν καλύτερα τα του οίκου τους και να ρίξουν μια ματιά στους “σκελετούς” που υπάρχουν στην ντουλάπα τους.
Εκεί θα βρουν άφθονους πραγματικούς συνεργάτες των γερμανών, καθώς και τους απογόνους τους...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΠΗΓΗ