Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ: 72% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - 39% ΥΠΕΡ ΤΟΥ GREXIT



Ωριμάζει στους Έλληνες η ιδέα ότι αρκετά πιά με την Ευρώπη των τοκογλύφων και την εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας.
Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στην δημοσκόπηση της Public Issue για την κομματική εφημερίδα του Σύριζα, «Αυγή».
Επειδή, στην Ελλάδα, οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους έχουν άμεση σχέση με το «ποιος πληρώνει», οφείλουμε σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι ο Σύριζα εντάσσεται στο λεγόμενο «ευρωπαϊκό τόξο» και είδε με φρίκη το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Συνεπώς, οι όποιες αλλοιώσεις στα αποτελέσματα της έρευνας έγιναν επί το «ευρωπαϊκότερο».
Καταρχάς το 72% των Ελλήνων δεν πιστεύει στην «ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη», που διαλαλούν τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», δηλαδή περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και νομοθετικής εξουσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους θαμώνες των Βρυξελλών. Αντιθέτως το 72% των Ελλήνων επιθυμεί την μεταφορά του κέντρου λήψεως αποφάσεως για τις ζωές τους εδώ στην Ελλάδα, παρά την απαξία που δείχνουν προς το πολιτικό προσωπικό και ειδικά τους πολιτικάντηδες ΝΔ, Πασόκ, Σύριζα κλπ.
Επιπλέον αυτού φαίνεται ότι η «ιερή αγελάδα» του ευρώ έχει αρχίσει και απομυθοποιείται πλήρως στα μάτια των Ελλήνων, που αντιλαμβάνονται ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστροφικές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού και της ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, χωρίς καν να έχει υπάρξει υπόνοια από το πολιτικό κατεστημένο για GRexit, ήδη ο Ελληνικό Λαός το υποστηρίζει σε ποσοστό 39%. Στο ερώτημα εάν γινόταν αύριο στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Grexit, απαντά ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ το 56% και κατά το 39%.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν τα ποσοστά είναι σχετικώς κοντά από τώρα και μάλιστα στις φιλοευρωπαϊκές δημοσκοπήσεις. Θυμίζουμε ότι στη Βρετανία οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μπροστά το BRemain εκτός από την ώρα που πλησίαζε το δημοψήφισμα και αναγκάστηκαν να διορθώσουν για να μην ξεφτιλιστούν.