Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ



Η φτωχοποίηση και η «κινεζοποίηση» του Ελληνικού Λαού, ολοένα και αυξάνεται στην αδηφάγο εποχή των Μνημονίων, καθώς η κατάρρευση των εισοδημάτων στην Ελλάδα είναι ραγδαία, ενώ υπολογίζεται ότι το 2018 το 90% των Ελλήνων φορολογούμενων θα έχει μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι το 2009 ο μέσος μισθός στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Οργανώσεως Εργασίας, ήταν 1.723 ευρώ.
Την τάση φτωχοποίησης των Ελλήνων αποτυπώνουν τόσο τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όσο και το σύστημα «Ήλιος», στο οποίο καταγράφονται οι καταβαλλόμενες συντάξεις, σε συνδυασμό με τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις που υποβάλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ.
Πάνω από το 80% των φορολογουμένων-δηλαδή περισσότερο από 6,5 εκατομμύρια πολίτες-εμφανίζονται να έχουν σήμερα μηνιαίες αποδοχές κάτω των 900 ευρώ, ενώ μετά και τα μέτρα που ψηφίσθηκαν τον περασμένο Μάιο σε ασφαλιστικό και φορολογικό, η φτωχοποίηση θα συνεχισθεί με αμείωτο ρυθμό.
Μέχρι το 2018, υπολογίζεται ότι επιπλέον 500.000 πολίτες θα «σπάσουν το φράγμα» των 1.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι 7 εκατομμύρια πολίτες, σε σύνολο 8 εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, θα διαβιούν πλέον με καθαρές αποδοχές κάτω των 12.000 ευρώ κατ’ έτος.
Τόσο η σημερινή εφιαλτική κατάσταση όσο και η ανάλογη στο άμεσο μέλλον αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά και με τον πλέον μελανό τρόπο, τον αδιέξοδο δρόμο στον οποίο μας έχει οδηγήσει η πολιτική των συνεχιζόμενων Μνημονίων. Έναν δρόμο, ο οποίος έχει την λογική της κινούμενης άμμου. Όσο πιο πολύ κινείσαι μέσα σ’ αυτήν τόσο περισσότερο βουλιάζεις…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ