Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ



Όνειδος για το πολιτικό σύστημα συνιστούν τα όσα ειπώθηκαν στην επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.
Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, λοιπόν, μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρωστούν πάνω από 400 εκ. ευρώ στις τράπεζες, ενώ οι συνολικές οφειλές των κομμάτων φτάνουν στα 418 εκ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν τα όσα θα εισπράξει το κράτος για το ξεπούλημα του ΟΛΠ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Αίσθηση προκάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή και η κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της Attica Bank Αλέξανδρου Αντωνόπουλου ο οποίος παραδέχθηκε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καταβάλλει το παραμικρό ποσό τα τελευταία πέντε χρόνια για τις οφειλές τους χωρίς η τράπεζα να έχει προβεί σε καταγγελία.
«Από το 2011 δεν έχουν πληρωθεί ούτε δόσεις, ούτε τόκοι» είπε ο Αντωνόπουλος αλλά σημείωσε ότι η τράπεζα έχει περιοριστεί στην αποστολή εξωδίκων. «Βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας έχουμε έξι μήνες περίοδο για να σχεδιάσουμε τις κινήσεις, είτε ρύθμιση-αναδιάρθρωση είτε πλέον καταγγελία και νομικές ενέργειες» είπε αναφερόμενος στα δάνεια της ψευτοδεξιάς και του κλεφτοπασόκ.


Ο τραπεζίτης αποκάλυψε, επίσης, ότι η ΝΔ έχει χαρακτηριστεί «μη συνεργάσιμος δανειολήπτης» και ανέφερε ότι η Τράπεζα έχει προβεί και σε έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο για ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του κόμματος. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έλαβαν δάνεια εκχωρώντας πολλαπλώς τις μελλοντικές εισπράξεις τους από την κρατική επιδότηση.
Κοινώς, τα κόμματα λάμβαναν δάνεια από τις καταθέσεις των Ελλήνων, βάζοντας ως εγγύηση μελλοντικές εισπράξεις, οι οποίες δεν ήταν βέβαιες. Εδώ και 5 χρόνια δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους και κατά τα άλλα «καίγονται» για την πώληση των «κόκκινων δανείων» των πολιτών σε ξένα funds, κοράκια του διεθνούς πλουτοκρατικού κεφαλαίου.
Οι τραπεζίτες, αντί να έχουν ήδη προβεί σε καταγγελία και κατάσχεση της περιουσίας των κομμάτων και των αρχηγών τους, σιωπούν, διότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πληρώνουν σε... είδος τις οφειλές τους. Συγκεκριμένα, έχουν υπογράψει τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών και έχουν περάσει τροπολογίες που αθωώνουν τους τραπεζίτες για τις εγκληματικές πρακτικές τους.
Η Χρυσή Αυγή, με την επίμονη εξέταση των τραπεζιτών στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, αποκάλυψε σωρεία σκανδάλων από τα κόμματα της κλεπτοκρατίας.