Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ, ΝΕΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ



Ο συναγωνιστής και βουλευτής B' Πειραιά Γιάννης Λαγός κατά την ομιλία του στην επιτροπή για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, αρχικά κατήγγειλε την ηθική απαξίωση που προωθεί η κυβέρνηση στην κοινωνία, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις άλλες ύποπτες πτυχές του σχεδίου νόμου με τις οποίες προσπαθεί ο Σύριζα να εφαρμόσει τις ιδεοληψίες του. Σχετικά με το «Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και τις μισαλλοδοξίας» που θα δημιουργηθεί, είπε πως θα είναι ένας τρόπος με το οποίο η κυβέρνηση θα φιμώνει όλους όσους αντιπαθεί, όπως έγινε πρόσφατα με μία ομιλία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Γ. Μιχαλολιάκου από το 2011 για την οποία έκριναν κάποιοι εγκάθετοι ότι είναι «ρατσιστική».
Επ’ ευκαιρίας της παρουσίας του υπουργού Δικαιοσύνης επιτροπή, κατήγγειλε την στοχοποίηση των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που ήθελαν να αποσπαστούν και να δουλέψουν στην Χρυσή Αυγή, τους οποίους το υπουργείο απέρριψε το αίτημα, καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας και έδωσε τα στοιχεία τους στον Τύπο.
Επιπλέον, με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ρατσιστικές τις διανομές τροφίμων που κάνει η Χρυσή Αυγή, την στιγμή που κανένα από τα κόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου, που αρπάζουν εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει δώσει ούτε ένα μπουκάλι νερό για τον Έλληνα πολίτη. Ζήτησε από την κυβέρνηση, αφού είναι τόσο δημοκράτες, να δοθεί η επιλογή χρήσης ή μη της νέας κάρτα του πολίτη στον κάθε Έλληνα και να αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα εφόσον κάποιος το επιθυμεί.
Απαίτησε να καταργηθεί το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι «για να είναι νομότυπη η άσκηση αγωγής κατά των ΜΜΕ θα απαιτείται έγγραφη εξώδικη πρόσκληση για αποκατάσταση της προσβολής από τον εκδότη», ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος για τον απλό Έλληνα πολίτη που θίγεται από τα γραφόμενα των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεργολάβων που λυμαίνονται τον τόπο.
Σχετικά με την εξ' αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων με ηλεκτρονική επιτήρηση δήλωσε πως εάν δεν είναι φωτογραφική αυτή η ρύθμιση, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να μας ονοματίσει 10-15 άτομα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν αυτή την διάταξη του νόμου.