Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ!



Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του ξεπουλήματος της χώρας και των δομών της από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση. «Έπεσαν» σήμερα οι υπογραφές για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και πλέον ο έλεγχος των αερομεταφορών περνά σε χέρια ξένων.
Συγκεκριμένα, τα αεροδρόμια του Ακτίου, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων/ Κρήτης, της Κεφαλονιάς, της Κω, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου και της Ζακύνθου περνάνε στον έλεγχο της κοινοπραξίας Fraport – Κοπελούζου.
Το συνολικό αντίτιμο που θα διαθέσει η κοινοπραξία, προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο των αερομεταφορών της χώρας είναι «€1,234 δισ. εφάπαξ τίμημα και €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατά έτος 28,6% των Κερδών προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων των αεροδρομίων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δηλαδή πήρε 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και τα κέρδη που αυτά αποφέρουν για 40 χρόνια έναντι πινακίου φακής.
Η «πρώτη φορά αριστερά» συνεχίζει το «ευαγές» έργο των κυβερνήσεων της πασοκονουδούλας, δηλαδή την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σε ξένες εταιρείες, χωρίς ουσιαστικό όφελος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.