Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ" ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί επί πολλά χρόνια δρούσαν υπεράνω του νόμου. Χρυσοπλήρωναν διάφορες μετριότητες, δαπανούσαν αλόγιστα ποσά λες και επρόκειτο για στραγάλια, ενώ λειτουργούσαν δίχως να δίνουν τον παραμικρό λογαριασμό στο Κράτος (πόσο μάλλον στους πολίτες). Οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι βάσισαν την πορεία τους πάνω στον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «με τα λεφτά των άλλων», φαίνεται ότι… αγανάκτησαν με το ενδεχόμενο οι νόμοι του Κράτους να μην αφορούν μόνο τους κοινούς θνητούς αλλά και την αφεντιά τους. Με το γνωστό θράσος που τους διακατέχει, και το οποίο αποτελεί την θλιβερή κατάληξη της ασυδοσίας τους όλα αυτά τα χρόνια, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκαν ότι έχουν πληρώσει το Κράτος, δίνοντας επί συναπτά έτη τηλεοπτικό χρόνο στα… κόμματα!
Και, όμως αυτή η αθλιότητα ειπώθηκε στα σοβαρά, δείχνοντας πόσο υπολογίζουν τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού. Με βάση το φαιδρό αυτό επιχείρημα, όπου το Κράτος ισούται με τα πολιτικά κόμματα, εκατομμύρια Ελλήνων δεν θα πρέπει να ξαναπληρώσουν φόρους, διότι κάπου και κάποτε έδωσαν οικονομική ενίσχυση στα διάφορα κόμματα του «συνταγματικού τόξου». Για την ακρίβεια, η «επιχειρηματολογία» των ιδιοκτητών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών έχει ως εξής, στην επιστολή που έστειλε η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας:
«Κακώς εκδόθηκαν πράξεις υπολογισμού τελών χρήσης συχνοτήτων για το έτος 2012 και πέραν, δεδομένου ότι από το έτος αυτό οι τηλεοπτικοί σταθμοί-μέλη μας δεν είχαν τη χρήση των συχνοτήτων που είχαν παραδοθεί στους παρόχους δικτύου. Για τις εκλογικές αναμετρήσεις των ετών 2012 (δύο φορές βουλευτικές εκλογές), 2014 (ευρωεκλογές) και 2015 (βουλευτικές εκλογές) το Ελληνικό Δημόσιο, που χρηματοδότησε μέσω του τηλεοπτικού χρόνου (airtime) των τηλεοπτικών επιχειρήσεων την προβολή των προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων, γι’ αυτή τη δωρεάν παροχή του οφείλει προς τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις το ισόποσο των 24.170.850 ευρώ».
Αυτά, όμως, συμβαίνουν σε μια Χώρα, η οποία λειτουργεί ως τριτοκοσμική μπανανία, με τα συμφέροντα των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης να τίθενται υπεράνω των νόμων του Κράτους. «Συμψηφισμοί» του χειρίστου είδους, που δείχνουν την ποιότητα τόσο της πολιτικής ζωής του Τόπου όσο και της ενημέρωσης που παρέχεται στον Ελληνικό Λαό.
Γιώργος Μάστορας
ΠΗΓΗ