Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:ΤΑ ΜΜΕ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος τοποθετήθηκε στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης σχετικά το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Αρχικά κατήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς ψήφιση στην βουλή την Μεγάλη Πέμπτη, μια από τις σημαντικότερες μέρες της Ορθορδοξίας. Παράλληλα, στηλίτευσε την στάση της ΝΔ η οποία αφού γέμισε την Αθήνα με παράνομα τζαμιά τώρα παριστάνει την θιγόμενη. Μάλιστα υπενθύμισε στους βουλευτές της ότι ο χώρος λατρείας της ελληνορθόδοξης πίστης είναι η εκκλησία και όχι οι συναγωγές.
Όσο αφορά το «κατ’ επείγοντος» του νομοσχεδίου είπε ότι η κυβέρνηση σπατάλησε πολύ χρόνο σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με τις περίφημες διαπραγματεύσεις, δεν ενημέρωνε την βουλή και τώρα βιάζεται να παρουσιάσει έργο.
Υπενθύμισε στην εκπρόσωπο της ΝΔ η οποία έκανε λόγο για πρακτικές χούντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εφάρμοσε τέτοιες πρακτικές την προσπάθειά της να υφαρπάξει ψήφους από την Χρυσή Αυγή. Απαντώντας στον εισηγητή του Σύριζα δήλωσε ότι Χρυσή Αυγή δεν είναι υπέρ του «μαύρου» στην ΕΡΤ, ενώ παράλληλα τον ρώτησε τι έχει να πει για το «μαύρο» της ΕΡΤ στην Χρυσή Αυγή, χωρίς να λάβει φυσικά απάντηση.
Σχετικά με το νομοσχέδιο είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα το καταψηφίσει γιατί σκοπός του είναι να αντικαταστήσει το υπάρχον κομματικό καθεστώς, με ένα νέο κομματικό καθεστώς, πράγμα που αντιβαίνει με τον ελεύθερο και δημόσιο χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει η ΕΡΤ. Όσον αφορά τις επαναπροσλήψεις είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων γιατί υπάρχουν δύο κατηγορίες, αυτοί που αμείβονται για την σκληρή εργασία τους και αυτοί που χρυσοπληρώνονται, ενώ δεν γνωρίζουν καν που βρίσκεται το κτίριο της ΕΡΤ.
Κλείνοντας ζήτησε να γίνει έλεγχος στο σκάνδαλο της DIgea διότι είναι τραγικό να υπάρχουν απόπειρες φίμωσης σε μικρότερα κανάλια τοπικής εμβέλειας την στιγμή που τα μεγάλα κανάλια χρωστούν εκατομμύρια στο δημόσιο και χρησιμοποιούν παράνομα τις συχνότητες που τους έχουν παραχωρηθεί.
 ΠΗΓΗ