Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ξεκινάει τελικά η δίκη μας. Η "δίκη του αιώνα",όπως αρέσκονται να λένε τις τελευταίες μέρες τα γνωστά για την "αμεροληψία" τους",την "αντικειμενικότητα",και την "δημοσιογραφική δεοντολογία" ΜΜ"Ε" της διαπλοκής. Και έχουν δίκιο,τα ΜΜ"Ε".Για μια έστω φορά έχουν δίκιο.Η δίκη αυτή είναι όντως η "δίκη του αιώνα". Και είναι εύλογη η αγωνία και των ΜΜ"Ε",και των συνοδοιπόρων τους κομμάτων από την νεοφιλελεύθερη δεξιά,μέχρι την ακρότατη αριστερά.
Γνωρίζουν όλοι τούτοι πολύ καλά,πως σε αυτή την δίκη διακυβεύονται πολλά. Διακυβεύεται η ύπαρξη τους,η "αξιοπιστία" τους,η πολιτική τους υπόσταση. Διακυβεύονται επίσης καριέρες. Καριέρες μεγαλοδημοσιογράφων, πολιτικών και πολιτικάντηδων, "αναλυτών", δημοσκόπων,και όλων αυτών που ρυθμίζουν και κινούν το πολιτικό σύστημα και κατεστημένο που υπάρχει στην Πατρίδα μας σήμερα.
Και επειδή το διακύβευμα είναι τεράστιο,όλοι αυτοί θα δώσουν στη δίκη αυτή τα "ρέστα" τους.Ήδη έχουν αρχίσει από τα δελτία των 8 τα συνήθη που τόσους μήνες βιώσαμε. Λάσπη,τερατολογίες, "αναλύσεις" επιπέδου αριστερίστικης σέχτας, "ρεπορτάζ" που θυμίζουν λαϊκό ανάγνωσμα της δεκαετίας του 60,με "κακούς" Χρυσαυγίτες,και "καλούς" όλους τους υπόλοιπους,και"φυσικά" "εννοείται" πως δεν θα υπάρχει αντίλογος από την δική μας πλευρά. Η "δημοκρατική ευαισθησία" για μια ακόμη φορά θα σταματήσει στις αίθουσες σύνταξης των "αντικειμενικών" και "έγκριτων" -τρομάρα τους- συντακτών. Θα δούμε πάλι τους πλέον απίθανους τύπους με το περισπούδαστο ύφος ,να εκφράζουν τον "προβληματισμό" τους και την "ανησυχία" τους για την "άνοδο της ακροδεξιάς",θα δούμε πάλι τους πολιτικούς μας αντιπάλους,να μιλούν για εμάς χωρίς εμάς,θα δούμε πάλι, τις ίδιες και τις ίδιες σκηνές και φωτογραφίες.
Το διακύβευμα είναι επίσης και οικονομικό. Αγωγές και μηνύσεις εκκρεμούν σε βάρος όλων αυτών των τύπων,που με περισσή ευκολία χαρακτηρίζουν με περισσή ευκολία "μαφιόζους", "εγκληματίες","δολοφόνους",και ότι άλλο φαντάζεται ο ανθρώπινος νους την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Ξέρουν πολύ καλά πως η αθώωση μας θα σημάνει για αυτούς μια τεράστια οικονομική αιμορραγία.Και παρόλο που η διαπλοκή στη χώρα μας είναι πάμπλουτη, φημίζεται για την τσιγκουνιά της. Το να τους επιφέρουν οικονομικά πλήγματα οι μόνοι αντίπαλοι της, είναι κάτι που τους πονάει,και μάλιστα πολύ.
Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ξέρουν πολύ καλά πως η πολιτική δράση μας, δεν σταμάτησε επειδή με φωτογραφική διάταξη μας έκοψαν την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούμαστε. Τρέμουν στην ιδέα να αναγκαστούν να μας επιστρέψουν αυτά που πρέπει,γιατί ξέρουν πως τότε, η πολιτική μας δράση θα πολλαπλασιαστεί,αφού τα χρήματα αυτά και στον λαό θα επιστραφούν, και ο πολιτικός μας αγώνας θα ενταθεί.
Απέναντι σε όλα αυτά,οι συναγωνιστές μας που διώκονται, βαδίζουν με αξιοπρέπεια ,πολιτική και προσωπική. Η μοίρα το έφερε να είναι αυτοί που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της επίθεσης του συστήματος. Η μοίρα το έφερε, να είναι αυτοί που με την δίκη αυτή θα ξεσκεπάσουν και θα οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση το σάπιο κατεστημένο,και σε ταυτόχρονη ηθική και πολιτική απομόνωση. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα πράξουν αυτό που πρέπει.
Κλείνοντας αφήσαμε την δικαιοσύνη. Την πολύπαθη δικαιοσύνη,και θα αρκεστούμε να της θυμίσουμε το ρητό " υπάρχουν ακόμη δικαστές στο Βερολίνο" . Τότε, όταν ο αυτοκράτορας της Πρωσίας, ενοχλούνταν από ένα ανεμόμυλο που του έκρυβε την θέα,ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του να τον γκρεμίσει. Αυτός αρνήθηκε. Ο αυτοκράτορας του είπε ότι θα τον γκρεμίσει ο ίδιος, και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Ο φτωχός μυλωνάς του απάντησε τότε: "Μπορείς να το κάνεις,αλλά υπάρχουν ακόμη δικαστές στο Βερολίνο". Δείγμα της πίστης του απλού λαού στην δικαιοσύνη. Καλούνται λοιπόν οι δικαστές να αποδείξουν ότι λαός μπορεί να ελπίζει σε αυτούς.
Καλή δύναμη συναγωνιστές..Είμαστε στο πλάι σας..

Τ.Ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ