Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ: Η ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΨΟΦΟΔΕΞΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕ "ΣΚΙΩΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

Το ρήγμα στη ΝΔ ολοένα και μεγαλώνει, καθώς η παραμονή του Σαμαρά στην αρχηγική καρέκλα οξύνει τις αντιθέσεις ανάμεσα σ΄αυτόν και τους επίδοξους διαδόχους της θέσης του. Η περιβόητη «σκιώδης κυβέρνηση», την οποία σχημάτισε την Τετάρτη ο Σαμαράς, αποδείχθηκε μια μεγαλειώδης αποτυχία, καθώς οι ηχηρές απουσίες στελεχών της ΝΔ από την διαδικασία (με κορυφαία αυτή του Κώστα Καραμανλή) υποβάθμισε σημαντικά την όλη διαδικασία. Στην ουσία, τα περισσότερα στελέχη αυτής της «σκιώδους κυβέρνησης» διορίστηκαν από τον ίδιο τον Σαμαρά και στην πλειονότητά τους ήταν υπουργοί (άρα άνθρωποί του) της προηγούμενης κυβέρνησης. Ανάμεσα στα πρόσωπα που απουσίαζαν από την διαδικασία ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Γιώργος Βλάχος.
Και οι τέσσερις φέρεται ότι ήταν δυσαρεστημένοι με τη χθεσινή διαδικασία. Μάλιστα, ο Βλάχος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε: «Μικρή αξία έχει για τη ΝΔ το νέο όργανο. Κάτι άλλο χρειάζεται. Ο πρόεδρος κάνει τις δικές του επιλογές. Το κόμμα πρέπει να ανανεώσει τον πολιτικό του λόγο, να επικαιροποιήσει το πρόγραμμά του, να συγχρονιστεί με τα νέα δεδομένα».
Επίσης, ο Δένδιας έδωσε μεν το παρόν στην διαδικασία, αλλά δεν συμμετείχε σε καμία θέση της «σκιώδους κυβέρνησης». Όλοι όσοι αμφισβητούν τον Σαμαρά περιμένουν το κατάλληλο χρονικό σημείο για να εξωτερικεύσουν άμεσα τις προθέσεις τους. Βεβαίως, όσο περνάει ο καιρός θα δυσκολεύει το έργο τους, καθώς ο Σαμαράς θα ελέγχει ολοένα και περισσότερο την λειτουργία της ΝΔ. Μπορεί να είναι ένα φθαρμένο κόμμα δίχως την δυνατότητα επανόδου της εξουσίας, μπορεί η αποσυσπείρωση των μέχρι πρότινος ψηφοφόρων να συνεχίζεται και η «αιμορραγία» να δείχνει ασταμάτητη, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τον χαμένο μέσα στον απατηλό κόσμο των ψευδαισθήσεων και της χαμένης ψυχικής ηρεμίας Σαμαρά είναι να προΐσταται της ΝΔ, ακόμη και αν αυτή μοιάζει (και είναι) ως ένα ετοιμόρροπο σπίτι.
Η πλήρης κατάρρευση αυτού του γηρασμένου και διεφθαρμένου κόμματος θα απελευθερώσει εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, οι οποίοι ήταν μέχρι τώρα εγκλωβισμένοι στα στενά όρια της κεντροδεξιάς και του φιλελευθερισμού. Έννοιες, οι οποίες δεν συνάδουν με την πατριωτική ψυχοσύνθεσή τους. Καθήκον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι να καταφέρει να αποδείξει ότι αποτελεί την μοναδική εγγύηση για την συγκρότηση της Εθνικής και Κοινωνικής αντιπολίτευσης, ενάντια στην μνημονιακή κατοχή και του άμεσους και έμμεσους εγχώριους συνεργάτες της, έτσι ώστε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη αυτών των ανθρώπων. Η περαιτέρω συρρίκνωση της ΝΔ μόνο ευοίωνο μέλλον για τους Έλληνες Εθνικιστές και την πολιτική τους έκφραση προμηνύει.
Γιώργος Μάστορας 

 ΠΗΓΗ