Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αγωνίζεται τόσο με κοινωνικές δράσεις (διανομές τροφίμων, οργάνωση αιμοδοσιών) όσο και μέσα στη Βουλή για τα αναφαίρετα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έπειτα από ερώτηση του Βουλευτή Γεώργιου Γαλέου σχετικά με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού απόρων πολιτών στην αγορά φαρμάκων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος, υποσχέθηκε την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, που αποτελεί κατάφωρη αδικία για έναν σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση 139491/06ΦΕΚ1747/τζ’/30-11-2006, οι άποροι πολίτες, που στο παρελθόν ήταν ασφαλισμένοι σε κάποιον οργανισμό ασφαλίσεων, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν τη συμμετοχή στα αναγκαία για την πάθησή τους φάρμακα, η οποία φθάνει ακόμα και το 25%. Ουσιαστικά, αυτή η πρακτική δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των απόρων πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Λόγω της άμεσης παρέμβασης της Χρυσής Αυγής μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς ενώ ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, διαβεβαίωσε για τη λύση αυτής της θλιβερής κατάστασης. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μη μείνει η νέα ηγεσία για ακόμη μια φορά στα λόγια ούτε να προθυμοποιηθεί αποκλειστικά για την επίλυση μεμονωμένων περιπτώσεων. Η ακύρωση αυτής της επαχθούς απόφασης καθώς και η λήψη συμπληρωματικών ανακουφιστικών μέτρων για τους Έλληνες απόρους συμπολίτες μας αποτελούν βασική προτεραιότητα, διότι μόνο οι δηλώσεις δεν επαρκούν για τη λύση του προβλήματος.
Η Χρυσή Αυγή θα επιμείνει μέχρι την οριστική λύση αυτού του προβλήματος.  ΠΗΓΗ