Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Είχε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον η χθεσινή συνεδρίαση της βουλής. Και το ενδιαφέρον ήταν πολυεπίπεδο. Και από απόψεως νομοσχεδίου που ήρθε προς ψήφιση,αλλά και -κυρίως- από απόψεως πολιτικών στάσεων και πρακτικών.
Στα του νομοσχεδίου πρώτα. Ένα κατ αρχάς θετικό νομοσχέδιο, για την ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζομένων συμπολιτών μας,αλλά όπως συνήθως συμβαίνει,ένα νομοσχέδιο που διανθίστηκε από μια σειρά άσχετων τροπολογιών,αλλά και ένα νομοσχέδιο που δεν έχει στρατηγικό στόχο,και άρα αποτελεί ημίμετρο. Παρόλα αυτά, κάθε τι που στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών της ζωής των Ελλήνων, έστω και έτσι, είναι "καλοδεχούμενο".
Αυτό όμως που διεφάνη περίτρανα χθες, ήταν η στάση των κομμάτων του αυτοαποκαλούμενου "Συνταγματικού" η "Δημοκρατικού" τόξου.
Περίσσεψε ο κομπλεξισμός, η μικροπρέπεια, και η υποκρισία. Με προεξάρχοντες τους κομμουνιστές,που ανακάλυψαν για μια ακόμη φορά ,την "μαγεία" του να συνεργάζεσαι με τα πλέον καπιταλιστικά και συστημικά κόμματα. Η ταύτιση του ΚΚΕ,με το ΠΟΤΑΜΙ του Μπόμπολα, και με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τους βασικούς δηλαδή υπεύθυνους για την κατάντια του λαού ήταν πρωτοφανής.
Η ΝΔ που επί μήνες τώρα επικαλείται τον "κομμουνιστικό κίνδυνο" δεν είχε κανένα,μα κανένα απολύτως πρόβλημα, να στηρίξει δια κραυγών,φωνών και πράξεων τους...κομμουνιστές.Από αύριο,που θα έχει καθίσει η σκόνη,θα μιλάει πάλι για τον "ελοχεύοντα κομμουνιστικό κίνδυνο".
Για το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ,δεν μπορεί να πει κανείς πολλά. Αναμενόμενη η στάση τους. Το να πουλάς "αντιφασισμό" μπας και πάρεις κανένα φηφαλάκι δεν είναι πρωτότυπη στάση. Πάγια τακτική είναι.
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατέθεσε πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία.Μια πρόταση με διπλή σημασία..Πρώτον, για να φανεί ποιος στηρίζει -με το όνομά του-μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης,και δεύτερον,για να αναδείξει το έλλειμμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας που υπάρχει σήμερα στην πολιτική ζωή της χώρας.Γιατί δεν είναι δυνατόν η τρίτη πολιτική δύναμη του κοινοβουλίου, να μην μπορεί να καταθέτει μια πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας γιατί κάποιος εισαγγελέας μιας φυλακής το απαγορεύει..Και κανείς δεν συγκινείται.Και κανείς δεν εξεγείρεται. "Δημοκράτες" της πλάκας, "δημοκράτες" του συμφέροντος,"δημοκράτες" της υποκρισίας. Τέτοιοι είναι. Και εχθές έπεσαν οι μάσκες. Οι κραυγές υστερίας όμως δείχνουν και πανικό.Και αυτό είναι το σημαντικό. Αντιλαμβάνονται κάθε μέρα που περνά, πως οι δράσεις του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών,δεν περιορίζονται μόνο στο πεζοδρόμιο,στις γειτονιές,και στις πλατείες,αλλά επεκτείνεται και στην αίθουσα της βουλής. Με θέσεις,με προτάσεις,με απόψεις.
Και όλα αυτά με βάση τους θεσμούς.Τους θεσμούς, που τόσο επικαλούνται και τόσο καταπατούν διαχρονικά οι κήνσορες της πολιτικής υποκρισίας,και της αδιαφάνειας.
Ας πανικοβάλλονται. Δεν είναι κακό. Αυτό που είδαν σήμερα από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Το κοινοβούλιο θα ζήσει ξεχωριστές στιγμές από εδώ και πέρα.Και οι κραυγάζοντες όλων των χρωματισμών και αποχρώσεων θα δουν από κοντά τι θα πει πολιτικός αγώνας και κοινοβουλευτικός έλεγχος. Ας φροντίσουν να πάρουν καμιά καραμέλα για τον λαιμό. Θα τους χρειαστεί. Γιατί οι κραυγές τους-όσο πλησιάζει το πολιτικό τους τέλος από τον Ελληνικό λαό-θα γίνονται μεγαλύτερες..

Τ.Ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ