Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Γεωστρατηγική Στροφή της Ελλάδος στην Ρωσία ή πως ο Σύριζα αντιγράφει τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής


Γεωστρατηγική Στροφή της Ελλάδος στην Ρωσία ή πως ο Σύριζα αντιγράφει τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής

Από το Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, εξεδόθη χθες Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, Δελτίο Τύπου, τμήμα του οποίου δημοσιεύουμε ξανά:

«Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάς δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτήν την στάση επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα».

Τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έσπευσαν προς αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, να τονίσουν κατά τρόπο ευθύ ή έμμεσο ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζει τις επιλογές του Σύριζα αναφορικά με την αλλαγή της ελληνικής στάσης στο ζήτημα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας. Πρόκειται για μια χοντροκομμένη απόπειρα καταφανούς εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού, η οποία επιδιώκεται δια της αναπαραγωγής ενός τερατώδους ψεύδους, το οποίο και θα αποδείξουμε παρακάτω.

Η θέση της Χρυσής Αυγής για την αναγκαιότητα της γεωστρατηγικής στροφής της χώρας μας, δεν είναι ούτε σημερινή αλλά ούτε καν πρόσφατη. Αποτελεί πάγια διακήρυξη του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών από τη δεκαετία του 1990 ακόμη, μετά την πανηγυρική και μεγαλειώδη κατάρρευση της σοβιετικής αυτοκρατορίας του τρόμου. Βρίσκεται δε σε άμεση συνάρτηση όχι με ιδεολογικά συμπλέγματα και εξαρτήσεις από ξένα κέντρα, αλλά με την αναγκαιότητα της προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και της υπεράσπισης και διασφάλισης των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού. Τόσο παλαιά λοιπόν, είναι η θέση της Χρυσής Αυγής για την ανάγκη της αναθεώρησης των διεθνών σχέσεων της Ελλάδος, με πρώτιστο γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Η στάση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό σε σωρεία ζητημάτων που ανέκυψαν εδώ και δεκαετίες, απλώς συνέτεινε στην επιτακτικότητα αυτής της γεωστρατηγικής στροφής.

Το 2012 μάλιστα και αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εξέδωσε και κυκλοφόρησε ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο με τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος, φυλλάδιο το οποίο έφερε τον τίτλο «Πολιτικές Θέσεις-Για την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού». Σε αυτό, μεταξύ άλλων, υπάρχει παράγραφος επί του ζητήματος ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ, όπου και αναγράφεται το εξής:



«Απαιτείται επίσης άμεση αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και επανεξέταση των συμμαχιών μας, οι οποίες δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα στα εθνικά συμφέροντα. 
 Άμεση στροφή, επενδυτική και ενεργειακή κατ’ αρχάς, προς τη Ρωσία. Μία εμπορική και αμυντική συμφωνία με τους Ρώσους θα απαλλάξει την χώρα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Από το μοιραίο θέρος του 1974, μέχρι την κρίση των Ιμίων το 1996, η Πατρίδα μας έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την παρασκηνιακή δράση των αμερικανοσιωνιστών. Μία στροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και ένα άνοιγμα στο ρωσικό παράγοντα, ο οποίος παραμένει 100% αποκλεισμένος από τον ελλαδικό χώρο, θα ήταν μία κίνηση που οπωσδήποτε θα ευνοούσε το εθνικό συμφέρον».

Με πολύ απλά λόγια, εκείνοι οι δημοσιογραφικοί κύκλοι οι οποίοι επιχείρησαν να αποδώσουν στη Χρυσή Αυγή ρόλο «υποστυλώματος του Σύριζα», αυτογελοιοποιούνται, παρουσιάζοντας ένα κενό μνήμης διάρκειας τουλάχιστον δυόμιση ετών.

Εν κατακλείδι, αποδεικνύεται περίτρανα και με ντοκουμέντα, πως δεν είναι η Χρυσή Αυγή εκείνη που -απαξιωτικά- οι ινστρούχτορες του ψεύδους αναφέρουν πως «στηρίζει τον Σύριζα», αλλά αντίθετα, είναι ο Σύριζα εκείνος ο οποίος αντιγράφει τις προ μακρού χρόνου διακηρυχθείσες πολιτικές θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή!