Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή;

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή;

Πολλές αναλύσεις έχουν δημοσιεύει τα αργυρώνητα ΜΜΕ στην προσπάθεια τους να ανιχνεύσουν τα αίτια της ανόδου της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τα καταπολεμήσουν. Όλες αυτές οι αναλύσεις και οι μεθοδεύσεις του καθεστώτος, παρότι πολυποίκιλες και πολυσχιδείς, χαρακτηρίζονται από μία παταγώδη αποτυχία, αφού τα ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου έχουν εκτοξευτεί, ενώ η αποδοχή που απολαμβάνουν οι Χρυσαυγίτες έχει γίνει, πλέον, καθολική. Πέραν όμως της παταγώδους αποτυχίας, οι μεθοδεύσεις του καθεστώτος είχαν και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα, την γοργότερη εκτόξευση της Χρυσής Αυγής και τον καταποντισμό του συστήματος της κλεπτοκρατίας. Οι ρυθμοί με τους οποίους εκτυλίσσονται τα γεγονότα έχουν δημιουργήσει έναν άνευ προηγουμένου πανικό, ο οποίος είναι φανερός στην προπαγανδιστική τους γραμμή, η οποία κάνει τον κόσμο να γελάει.


Θα ήταν, ίσως, πολιτικά σωστό να τους αφήσουμε στην μίζερη αποτυχία τους, σιωπώντας περί του ζητήματος και γελώντας ενδόμυχα με την ανικανότητα τους. Όμως, πέρα από αυτούς που τους γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας, υπάρχει ένας ολόκληρος Λαός που πρέπει να ενημερωθεί σωστά για τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας, αλλά και άνθρωποι μορφωμένοι που νοιάζονται ανιδιοτελώς γι’ αυτό που συμβαίνει με την Χρυσή Αυγή, ως πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο. Λόγω των παραπάνω είναι θεμιτή μία αδρή ανάλυση, που θα διασαφηνίσει κάποια πράγματα, ώστε να μην πορεύονται στα τυφλά οι αναλυτές.

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τα διάφορα κόμματα να κάνουν λόγο για την «αστική τάξη» και να πολιτικολογούν γύρω από αυτή. Η μεν ΝΔ προσπαθώντας να πείσει ότι είναι η «αστική παράταξη» και η δε αριστερά, κάνοντας λόγο για «πάλη των τάξεων» και μάχη των «προλεταρίων» εναντίον των «αστών». Η όλη πολιτική στάση των κομμάτων απέναντι στην κοινωνία ήταν ακριβώς η παραπάνω. Περνώντας την εποχή των «παχιών αγελάδων» το οικοδόμημα αυτό άρχισε να κλονίζεται και τα κόμματα άρχισαν να καταρρέουν με απίστευτη ταχύτητα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάρρευσης ήταν η εκτόξευση της Χρυσής Αυγής, αρχικά στο 5,3% και στην εκλογή του Αρχηγού μας ως Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Αθηναίων και ακολούθως το 7% στις διπλές εκλογές του 2012.

Η ΝΔ τότε απόρησε πως δεν κατάφερε να αντιπροσωπεύσει την «αστική τάξη», ενώ τα κόμματα της αριστεράς απορούσαν γιατί οι «προλετάριοι» δεν τους ακολουθούσαν προς την «ερυθρή επανάσταση». Στο κλεπτοκρατικό ΠΑΣΟΚ κανείς δεν είχε απορία για την κατάρρευση, αφού το κόμμα – εγκληματική οργάνωση είχε αργήσει ιδιαιτέρως να κηρυχτεί πολιτικά νεκρό. Η αλήθεια είναι ότι όλο το πολιτικό σύστημα πέρασε στην απαξία, αφού το μόνο που το συγκρατούσε ήταν τα «αειφόρα δανεικά», που ομολόγησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Όμως το μόνο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος δεν ήταν η κατάρρευση του, αλλά η άνοδος της Χρυσής Αυγής.

Αναλύσεις επί αναλύσεων και μετρήσεις επί μετρήσεων προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο για την ανάσχεση της Χρυσής Αυγής, όμως τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά συγκεχυμένα. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν οι αναλυτές πως ένα «ακροδεξιό» κόμμα (έτσι μας έχουν βαφτίσει…) διαθέτει ψηφοφόρους και αγωνιστές από όλους τους πολιτικούς «χώρους». Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως η Χρυσή Αυγή διέθετε ψηφοφόρους και αγωνιστές από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με έμφαση στα λαϊκά. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν την απήχηση της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Νεολαία. Η αλήθεια είναι ότι οι αναλύσεις τους ήταν καταδικασμένες στην αποτυχία γιατί είχαν εισάγει τα ψευδεπίγραφα δεδομένα με τα οποία πολιτεύονταν. Δεδομένα τα οποία αρκούσαν την εποχή των δανεικών, αλλά ήταν παντελώς άχρηστα σε εποχές κρίσεως.

Οι φιλελεύθεροι και οι μαρξιστές αναλυτές των διάφορων αποκομμάτων της κλεπτοκρατίας έκαναν το βασικότατο λάθος να νομίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει «αστική τάξη» ή «προλετάριοι». Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο λάθος που κάνουν, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την Επανάσταση του 1821 με τα κομματικά τους «γυαλιά». Στην Ελλάδα δεν υπάρχει «αστική τάξη» για να συσπειρωθεί γύρω από τη ΝΔ, ούτε «προλετάριοι» για να συσπειρωθούν γύρω από το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό η ΝΔ συσπειρώνει μόνο τα γαλάζια λαμόγια και ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράσινα λαμόγια, το δε ΚΚΕ δεν συσπειρώνει τίποτα πέρα από αγκυλώσεις.

Βασική προϋπόθεση για την δημιουργία της αστικής τάξεως είναι η φεουδαρχία εναντίον της οποίας θα επαναστατήσει η αστική τάξη. Θα πρέπει να υπάρχουν εμπορικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία θα συσπειρωθούν ενάντια στους φεουδάρχες, φέρνοντας μία νέα εποχή με μία αντίστοιχη «Γαλλική Επανάσταση». Για να υπάρξει «προλεταριάτο» θα πρέπει να έχει υπάρξει πρώτα «αστική τάξη» και βαριά εκβιομηχάνιση, που θα δημιουργήσει τους προλετάριους που θα συσπειρωθούν γύρω από το κομμουνιστικό κόμμα και θα φέρουν την Επανάσταση. Το δεύτερο, βεβαίως, ήταν και η μεγάλη αποτυχία του μαρξισμού, ο οποίος είδε την κομμουνιστική επανάσταση να έρχεται από εκεί που δεν το περίμενε, ήτοι από μία κυρίως αγροτική χώρα.

Στην Ελλάδα όμως δεν είχαμε φεουδαρχία, αλλά τουρκοκρατία. Και η τουρκοκρατία δεν έπεσε με κοινωνικούς αγώνες, αλλά με εθνικούς. Δεν είχαμε «Γαλλική Επανάσταση», αλλά Εθνική Παλιγγενεσία. Την περίοδο της Μεταπολιτεύσεως δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μία ιδιότυπη φεουδαρχία από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία σκανδαλωδώς έλαβαν «γη και ύδωρ» από τους υπηρέτες τους στους υπουργικούς θώκους. Τα μνημόνια κατάφεραν να δημιουργήσουν «προλετάριους», εξαθλιωμένους Έλληνες, ενώ παραλλήλως έκαναν έκδηλη την εικόνα της φεουδαρχίας με τους Έλληνες να λαμβάνουν αλλεπάλληλα επίπεδα φόρων και χαρατσιών, ενώ αντιστοίχως οι εργολάβοι – καναλάρχες – φεουδάρχες λάμβαναν δημόσια έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων, ενώ παραλλήλως προπαγάνδιζαν ότι η πείνα είναι μονόδρομος για τον Λαό.

Ένας Λαός, όπως ο Ελληνικός, μαθημένος να δίνει Εθνικούς και μόνο αγώνες βρέθηκε ενώπιον μίας κοινωνικής πλημμυρίδας, η οποία απειλεί να τον αφανίσει κοινωνικά, αλλά και εθνικά. Μοιραία, λοιπόν, ο μαθημένος Εθνικούς Αγώνες, Ελληνικός Λαός, κλήθηκε να δώσει έναν Εθνικό και Κοινωνικό Αγώνα για την Πατρίδα του, την Ελευθερία του και την Ευημερία του. Η Χρυσή Αυγή ήταν και είναι το μοναδικό πολιτικό Κίνημά που αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που θέλει ο Λαός. Δεν υπόσχεται τίποτε παραπάνω από Αγώνα και ο Λαός το μόνο που θέλει είναι Αγώνα. Πρεσβεύει Εθνικά Ιδανικά που είναι χαραγμένα στο DNA του Έλληνα και Κοινωνικές Αξίες που βιαίως προσπαθούν να ξεριζώσουν τόσο οι γαλάζιοι, όσο και οι ροζ πρεσβευτές της παγκοσμιοποίησης. Και δυστυχώς για αυτούς, η ανάγκη αυτή του Ελληνικού Λαού για Χρυσή Αυγή, δεν καλύπτεται ούτε με αντιγραφές, ούτε με υποκατάστατα, ούτε με αποκόμματα. Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι! 

Δεν ήρθε για να καλύψει ένα «κενό» στο «πολιτικό τους φάσμα», αλλά για να αποδείξει ότι ολόκληρο το «πολιτικό φάσμα» δεν ανταποκρινόταν ποτέ στην κοινωνική ιδιοσύσταση του Ελληνικού Λαού. Δεν ήρθε για να καλύψει ένα κομμάτι του ψευδεπίγραφου διπόλου αριστερά – δεξιά, αλλά για να ενώσει τους Έλληνες στον Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Συνεπώς, οι πάσης φύσεως αναλυτές ας αφήσουν την μελέτη βάσει ξένων προτύπων και σχημάτων που είναι ασύμβατα με την ελληνική πραγματικότητα. Ας εντρυφήσουν στην Αλήθεια της κοινωνίας και τότε θα αντιληφθούν ότι είναι αναπόδραστη η επικράτηση της Χρυσής Αυγής, επειδή πρεσβεύει την κοινωνική αλλαγή που θέλει ο Λαός. Επειδή, λοιπόν «κάθε Λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει», είναι μοιραίο ότι η χούντα του Μνημονίου εν τέλει θα καταρρεύσει όσες μεθοδεύσεις και αν σκαρφιστούν εκεί στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου.

Κώστας Αλεξανδράκης





Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/analush-giati-anebainei-h-chrush-augh#ixzz2x5b2QLjd