Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ KONRADADENAOUER ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!

1101540104_400
Γράφει ο Αντίοχος.

Στο παιχνίδι του εκβιασμού της ελληνικής κοινής γνώμης ενόψει των διπλών εκλογών, έχουν μπει για τα καλά οι Γερμανοί (που είναι… φίλοι μας) εντολοδότες της πανάθλιας κατοχικής ψευτοκυβέρνησης των Αθηνών. Έτσι, το ίδρυμα KonradAdenaouer(της φράου Μέρκελ), διαβλέπει κίνδυνο… αποσταθεροποίησης της χώρας, εξαιτίας των εκλογικών αποτελεσμάτων στο προτεκτοράτο Σαμαριστάν. Κι αφού κάνει μια σύντομη πολιτική ανάλυση, προβλέποντας την συντριβή του ΠΑΣΟΚ, καταλήγει ότι για την επόμενη μέρα, θα απαιτεί κυβέρνηση ευρύτερου συνασπισμού δυνάμεων (στον οποίο θεωρεί δεδομένη τη συμμετοχή του δήθεν «αντισυστημικού» Ποταμιού…) και όλως περιέργως πλέκει το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ και του misterTsipra!


Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνεται σε εκτενή έκθεση-αναφορά του γραφείου που διατηρεί στην Αθήνα το Ίδρυμα, υπό τον τίτλο «Διπλό χτύπημα: Η Ελλάδα προ των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή – Κάλπες στον αστερισμό της κρίσης».

Όμως, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κατ’ αρχάς, λοιπόν, ο εκβιασμός:
«Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των εκλογών των ερχόμενων δύο εβδομάδων οδηγήσουν σε πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας και προκληθούν πρόωρες εκλογές, η χώρα θα βρεθεί έπειτα από δύο χρόνια σχετικής σταθεροποίησης, μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο διάστημα. Οι πολιτικές δυνατότητες θα πρέπει να εκτιμηθούν από όλους τους εμπλεκόμενους με ιδιαίτερη προσοχή».

Κατά δεύτερον, η επιθυμία (που για τους ντόπιους πολιτικάντηδες είναι διαταγή…), για μη πρόωρες εκλογές και για διεύρυνση της συγκυβέρνησης με νέους «παίχτες»:
Η συνέχεια του κυβερνητικού συνασπισμού είναι απαραίτητη για την χώρα ακόμη και με νέα σύνθεση και συμμετοχή νέων εταίρων».

Κατά τρίτον, η βεβαιότητα για τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ και την εξαφάνισή του από τον πολιτικό χάρτη:

«Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχουν εκτιμήσεις και σκέψεις για έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησης χωρίς πρόωρες εκλογές. Και αυτό γιατί μία προσφυγή στις κάλπες είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη απειλή για το ΠΑΣΟΚ, καθώς η είσοδος του στην Βουλή δεν μπορεί να θεωρείται βέβαια».

Κατά τέταρτον, ο ρόλος που θέλουν οι ξένοι αφέντες να παίξει το «Ποτάμι»:

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζεται, υποτίθεται, ως παίκτης που κινείται εκτός του κατεστημένου συστήματος των πολιτικών-μιντιακών σχέσεων. Σε περίπτωση που η δυναμική του νέου κόμματος επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να παίξει έναν ρόλο στην περαιτέρω κατακερματισμένη ελληνική πολιτική σκηνή και στην διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης».

Και κατά πέμπτον, οι καλές κουβέντες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί πλέον ένα δύσκολο πολιτικό “σπαγκάτ”», καθώς εμφανίζεται με φιλοευρωπαϊκό προφίλ, την στιγμή που απορρίπτει τις ευρωπαϊκές πολιτικές που ασκούνται στην Ελλάδα. Διαπιστώνεται μία προσπάθεια ρεαλιστικής στροφής με τις τελευταίες συνεντεύξεις του χαρισματικού κ. Τσίπρα…».

«Χαρισματικός» ο misterTsipras; «Ρεαλιστική στροφή» κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Στρώνουν οι Γερμαναράδες το δρόμο για τη «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων»…), ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε καλά;

(ΥΓ): Και σε ποια περίπτωση θα καταστεί αναγκαία η «μεγάλη συγκυβέρνηση» από τώρα (κι όχι μετά από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπως προβλέπει το σχέδιο; Μόνο στην περίπτωση που θα αναδειχθεί η Χρυσή Αυγή πρώτο κόμμα ή δεύτερο με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις προσεχείς ευρωεκλογές! Περίπτωση που οι Γερμαναράδες θεωρούν βεβαία, γι’ αυτό κανακεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ!