Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:19 ΜΑΙΟΥ 1996 ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Τ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


18 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τα εγκαίνια των πρώτων γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα. 

 Αξίζει να θυμηθούμε με αφορμή την επέτειο αυτή αλλά και τις χθεσινές εκλογές κάποια γεγονότα αρκετά σημαντικά για την ιστορία.


 Στις εκλογές που ακολούθησαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, παρά τα γεγονότα των Ιμίων τον Ιανουάριο με τους τρεις γενναίους αξιωματικούς του ΠΝ νεκρούς από τους Τούρκους, με το αλήστου μνήμης "ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ" δια στόματος του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, τις δολοφονίες στην Κύπρο Μας των Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, ο λαός επανεκλέγει πανηγυρικά τον Σημίτη ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τον αποκαλούσε προδότη.

 Η Χρυσή Αυγή τότε θα λάβει μέρος στις Εθνικές Εκλογές και στην περιοχή μας θα ψηφιστεί από 86 συμπατριώτες μας.(πανελλαδικά 4.487)

 Χθες είχαμε τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στις οποίες λάβαμε μέρος στην μάχη της Περιφέρειας με το συνδυασμό "Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία" όπου στο νομό Τρικάλων ψηφίστηκε από 4.400 συμπατριώτες μας.(πανελλαδικά στις περιφέρειες 450.000)

 Στο παρόν μικρό αφιέρωμα δεν θέλουμε να κάνουμε ούτε αναλύσεις αποτελεσμάτων και συμπεριφορών, ούτε να αναλύσουμε την νοοτροπία της μάζας. Θέλουμε με αφορμή την συμπλήρωση 18 χρόνων από την "επίσημη" έναρξη του αγώνα στην περιοχή μας να καταδείξουμε το μέγεθος της αφενός μεγάλης αλλαγής στο μέγεθος του κινήματος και σε επίπεδα εκλογών, αφετέρου τους χρόνιους αγώνες, την Πίστη, την Υπομονή και την Επιμονή στις Ιδέες μας.

 Γυρίζουμε σήμερα πίσω στο χρόνο και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ με πόσο κόπο, αγώνες, διώξεις, χρήματα από το υστέρημά μας και χιλιάδες ώρες ενασχόλησης και χιλιομέτρων που αφιερώσαμε για να φτάσουμε στο σήμερα.

Συναγωνιστές, ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ.

ΠΙΣΤΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΝΙΚΗ.....με αυτό το τρίπτυχο συνεχίζουμε,όπως ακριβώς ξεκινήσαμε 18 χρόνια πριν.

ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ,
ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ.



Γρηγόριος Ν. Χιώτης 
     Γραμματέας 
    Τ.Ο.Τρικάλων