Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ceb5ceb8cebdceb9cebaceb9cf83cebccebfcf82375939_117530965064346_182296082_n-1
Συνεχίζουν τα αμερικανικά συστημικά ΜΜΕ να ασχολούνται με τις νίκες των εθνικιστικών κινημάτων της Ευρώπης, αποδεικνύοντας πόσο πολύ πείραξαν οι νίκες αυτές το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας.

Αναφέρει σχετικά η «NewYork Times»: «Ξενοφοβικά, ρατσιστικά, ακόμη και νεοναζιστικά κόμματα προκαλούν τριγμούς στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, ενώ υπονομεύουν τους θεσμούς και τις ιδέες που διαμορφώθηκαν μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Στη Βρετανία, τη Δανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα, ακραίες δυνάμεις προερχόμενες από την ακροδεξιά  αιφνιδίασαν τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα».
Και βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει ειδική αναφορά στην εκλογική νίκη της Χρυσής Αυγής: «Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, για τους Έλληνες αναλυτές, είναι οι επιδόσεις της Χρυσής Αυγής, η οποία κατόρθωσε να στείλει τρεις βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η «Wall Street Journal», η οποία θεωρεί τη λιτότητα και την υψηλή ανεργία ως «σημαντικότερες αιτίες για την άνοδο των ακραίων κομμάτων στην Ευρώπη» και χαρακτηρίζει τις εκλογές της περασμένης Κυριακής «απαρχή ενός νέου θλιβερού κεφαλαίου στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Επιπλέον, η εν λόγω συστημική φυλλάδα, αναφέρεται σε «διασύνδεση των ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων με τη Ρωσία του Πούτιν» και παρέχει ως απόδειξη «τη στήριξη που παρείχε η Μαρίν Λεπέν στον πρόεδρο Πούτιν, την οποία εκείνος ανταπέδωσε χαρακτηρίζοντάς την ως υπερασπιστή των αρχών του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Τέλος, σημειώνεται ότι «το Κρεμλίνο έχει κάνει ανοίγματα και προς το ξενοφοβικό ουγγρικό κόμμα Jobbik, όπως και προς την ελληνική Χρυσή Αυγή».

Νιώθουν το έδαφος να φεύγει από τα πόδια τους ή κάνουμε λάθος;