Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

ellada-xreokopia


Ευρω-πραξικόπημα είχαν σχεδιάσει στις εκλογές του 2012! Θα έκλειναν τα σύνορα και θα μπλόκαραν τα ΑΤΜ …για να μας βγάλουν έξω από το ευρώ !

FT: Το σχέδιο σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ 

Mε έκδηλη την ανησυχία ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από το ευρώ, ειδικοί της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ προετοιμάζονταν επί μήνες, καταρτίζοντας το επονομαζόμενο «Σχέδιο Ζ», ένα λεπτομερές κείμενο για το πώς θα ανοικοδομηθούν οι ελληνικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές υποδομές μετά από ένα τέτοιο γεγονός, όπως αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
 Σύμφωνα με τους Financial Times οι αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν θεωρούσαν απίθανο το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδα από την ευρωζώνη και μάλιστα τους είχε θορυβήσει ιδιαίτερα η πιθανότητα επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012. Αξιωματούχοι που επικαλούνται οι FT σημειώνουν πάντως, ότι το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε τόσο κοντά στην έξοδο το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, βοήθησε να επικεντρωθεί η προσοχή από τη συμμετοχή της Ελλάδας, στην Ευρωζώνη ευρύτερα, έως ότου η Ανγκελα Μέρκελ βάλει ένα τέλος σε αυτή τη συζήτηση.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήταν ο υπέρμαχος του Grexit με τη μεγαλύτερη επιρροή ενώ ο ο επικεφαλής της ΕΚΤ μέχρι το 2011 Ζαν-Κλοντ Τρισέ είχε απαγορεύσει τις όποιες δημόσιες συζητήσεις για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, για να μην λειτουργήσει  ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Ωστόσο, ξεκίνησαν οι εργασίες σχετικά με το «Σχέδιο Ζ» τον Ιανουάριο του 2012 και έγινε προσπάθεια να μην υπάρξουν διαρροές και προκληθεί πανικός ενώ δεν ενεπλάκησαν Έλληνες αξιωματούχοι.

ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο περιλάμβανε δραστικά μέτρα όπως το κλείσιμο όλων των ΑΤΜ και την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων για την πρόληψη της μαζικής φυγής κεφαλαίων. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα κυκλοφορούσαν, συζητήθηκε η πιθανότητα έκδοσης ελληνικών IOUs που θα άξιζαν περίπου το ήμισυ της αξίας των ευρώ. Επίσης, δόθηκε έμφαση στη νομοθεσία της ΕΕ και το πως θα μπορούσε μια χώρα με περιχαρακωμένη οικονομία να είναι πλήρες μέλος της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ.