Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ, ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

sampleonasma
Με τις αναμενόμενες θριαμβολογίες από τους δύο συνεταίρους του Μνημονίου της δυστυχίας μας, φον Αντωνάκη και μεγάλου πασοκάρχη Ευάγγελου, ανακοινώθηκε η επικύρωση από το Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος του Προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2013. 
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε το 2013 στα 23,109 δισ. ευρώ και το χρέος 318,703 δισ. ευρώ. 

Το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε τα 3,4 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Eurostat και στο 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

Αυτά επισήμως, έναν μήνα πριν από τις κρισιμότατες εκλογές του Μαΐου. Κατά πόσο αληθεύουν όλα αυτά τα… κατορθώματα;  Σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Γερμανία, πρόκειται για παραπλανητικά στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από επιτήδεια αλλαγή των βάσεων υπολογισμού του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας, για πολιτικούς λόγους.
 Ποιος έχει δίκιο; Είναι προφανές ότι πρόκειται για μεγάλη πολιτική απάτη, που θα αποδειχθεί περίτρανα την επομένη των εκλογών, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη –όταν, ως γνωστόν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται- κι ακόμα περισσότερο το φθινόπωρο, όταν θα φέρουν το νέο Μνημόνιο…