Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο «ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ» ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

1510998_286708861494063_1166916729_n 
Γράφει ο Αντίοχος.

Συνεχίζεται το σήριαλ με την μεταγωγή και την ομιλία του Αρχηγού και των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ενώπιον της ολομέλειας της βουλής, πριν την ψηφοφορία για την άρση των ασυλιών τους για τα νέα «αδικήματα» που τους φόρτωσαν οι «κόκκινες» ανακρίτριες. Την οποία μεταγωγή και ομιλία του δεσμώτη Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί το σύστημα να την αποφύγει με όποιον τρόπο μπορεί, γιατί είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ με απρόβλεπτες συνέπειες. Από την άλλη, αν δεν παραστούν αυτοπροσώπως και δεν μιλήσουν στη βουλή οι προφυλακισμένοι, η όλη διαδικασία κηρύσσεται ΑΚΥΡΗ!
Έτσι, κανένας βουλευτής ή παρατρεχάμενος δεν τολμάει να βγει δημοσίως και να πει κάτι επ’ αυτού, με το φόβο ότι μπορεί να εκτεθεί. Άρχισαν, όμως, οι διαρροές «κοινοβουλευτικών κύκλων».

 Γράφει σχετικά το καθεστωτικό «Βήμα»: 

«Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι άρσεις ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις οποίες κοινοβουλευτικοί κύκλοι τόνισαν ότι «η Βουλή ούτε ιδιαίτερο ζήλο επιδεικνύει, ούτε αδιαφορία» και απέρριψαν κατηγορηματικά «εκλογική σκοπιμότητα σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τη συζήτησή τους».

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι αρνήθηκαν ότι υπάρχει καθυστέρηση, υποστηρίζοντας ότι η δικογραφία είναι πολυσέλιδη, αφορά πολλά άτομα και θέλει τον χρόνο της.

Σε ότι αφορά την παρουσία ή μη των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας τους, υποστήριξαν ότι αρμόδια να αποφασίσει είναι η εισαγγελία των φυλακών και πρόσθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν τους εγκριθεί η άδεια, που οι ίδιοι έχουν ζητήσει για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από το βήμα της Βουλής, τότε θα ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις που έχουν ήδη δώσει»
.

Από τα παραπάνω νεφελώδη, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο «εισαγγελέας των φυλακών» (δηλαδή ο φον Αντωνάκης Σαμαράς αυτοπροσώπως…) έχει αποφασίσει να μην επιτραπεί στους προφυλακισμένους Αρχηγό και βουλευτές να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, τα οποία τους αναγνωρίζει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της βουλής – προφανώς κατόπιν συναπόφασης με τον «συνταγματολόγο» μεγάλο πασοκάρχη Ευάγγελο. Το πότε και πως θα το ξεφουρνίσει –δια στόματος του πραγματικού εισαγγελέα των φυλακών- είναι άγνωστο…