Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η «ΠΑΡΑΓΚΑ ΜΠΑΜΠΗ» ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ



Εξελίξεις «κουκουλώματος» είχαμε στο θέμα των καταγγελιών Πανούση για σχέσεις τρομοκρατών και στελεχών – βουλευτών του Σύριζα. Παρά τη σωρεία των αποκαλύψεων και των συνομιλιών που παρατέθηκαν, τα οποία ομολογήθηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο τον Λάμπρου, από ότι φαίνεται η όλη υπόθεση παίρνει την άγουσα για το «αρχείο».
Συγκεκριμένα, η γνωστή Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε δύο παράλληλες έρευνες. Η πρώτη έρευνα έχει να κάνει με δύο παλαιότερες δικογραφίες, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο για τη βόμβα που είχαν βάλει οι «Πυρήνες» στον Πανούση και την επίθεση που είχε δεχτεί στο Πανεπιστήμιο. Η δεύτερη αφορά τη διαρροή των συνομιλιών στα ΜΜΕ.
Ουσιαστικά, η Κουτζαμάνη διατάσσει την άρση του πολιτικού κόστους για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σανέλ. Οι δικογραφίες που διέταξε την έρευνα τους είχαν κλείσει ελλέιψει στοιχείων. Η μεν ευθύνη για την βόμβα είχε ήδη αναληφθεί η ευθύνη από τους «Πυρήνες», οπότε το ζήτημα θα συζητηθεί στη δίκη τους. Για την επίθεση που είχε δεχτεί ο Πανούσης στο Πανεπιστήμιο δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία, συνεπώς θα οδηγηθεί στο αρχείο και πάλι. Ουδέν νεότερο πρόκειται να προέλθει από εκεί, εφόσον δεν γίνεται λόγος για ευθύνη των στελεχών και των βουλευτών του Σύριζα στις δύο αυτές υποθέσεις, αλλά και στη νομοθέτηση κατ’ εντολίν των τρομοκρατών.
Η δεύτερη, όμως, έρευνα αφορά την διαρροή των στοιχείων στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ξεκινά έρευνα για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος της εχεμύθειας. Κοινώς, διατάχτηκε επί της ουσίας έρευνα, με άμεσο σκοπό την παύση της αναμετάδοσης πληροφοριών σχετικά με τις σχέσεις Σύριζα και τρομοκρατίας.
Σε παρόμοια περίπτωση, που διέρρεαν όχι στοιχεία, αλλά προσωπικά δεδομένα βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα μέσα, η ίδια δικαστικός δεν είχε επιδείξει την ίδια ευαισθησία, αλλά αντιθέτως προστάτευε με κάθε τρόμο τα παραδικαστικά κυκλώματα, που πραγματοποιούσαν τις διαρροές. Η διαφορά είναι ότι τότε το μνημονιακό καθεστώς χειροκροτούσε τα κυκλώματα, ενώ τώρα προκαλείται ζημία στο μνημονιακό μέτωπο. Από αυτό απορρέει και η διαφορά στάσης από τον Άρειο Πάγο.
Λέτε αυτή η στάση της "παράγκας Μπάμπη" να συσχετίζεται με το "πάγωμα" των ερευνών σχετικά με τις δικογραφίες που αφορούν στον αρχισκευωρό Αθανασίου και την απόσυρση από την δημοσιότητα των στοιχείων σχετικά με τις παρανομίες του;