Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ



Παρέμβαση κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης σχετικά με τον τουρισμό.
Σε αυτήν, αφού ανέφερε τις τρομερές επιπτώσεις που είχε στον τουρισμό στην Ελλάδα η κρίση, στην συνέχεια επεσήμανε και το γεγονός πως η αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχει ουσιαστικά εκμηδενίσει τον τουρισμό. Χαρακτηριστικά, μόνο στην Κω είχαμε σχεδόν 180.000 ακυρώσεις εξαιτίας αυτού του φαινομένου.
Βέβαια, οι ίδιοι Ευρωπαίοι που μας ζητούν να δείξουμε ανθρωπισμό και να υποδεχτούμε όλους όσους δοκιμάζουν να μπουν στην χώρα μας, είναι εκείνοι που ακυρώνουν και τις κρατήσεις στα νησιά, επειδή προφανώς για αυτούς καλός ο ανθρωπισμός αλλά όχι και να τους έχουν δίπλα τους στις διακοπές τους.
Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση -μέσω του Μνημονίου- δίνει και το τελειωτικό χτύπημα στα νησιά, με την επιβολή ΦΠΑ 23%, την στιγμή που η ανταγωνιστική Τουρκία έχει μόλις 6% στα παράλια.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
"Σχετικά με τις νέες προκλήσεις και τις ιδέες για την προαγωγή του τουρισμού στην Ευρώπη η έκθεση κινείται στα πλαίσια του εξωραϊσμού της κατάστασης που επικρατεί. Η Ευρώπη σαν κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο με μερίδιο αγοράς στο 52% αποτελεί σημαντική κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όμως τα πράγματα για τις χώρες του νότου όπως είναι η Ελλάδα δεν είναι τόσο ρόδινα. Η Ελλάδα στηρίζεται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα που προέρχονται από τον τουρισμό. Όμως αυτή τη θερινή τουριστική σεζόν τεράστιο οικονομικό πλήγμα δέχτηκαν τα νησιά του Αιγαίου .Οι επιπτώσεις από τις ιδιαίτερα αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών είναι σημαντικές στα νησιά που αποτελούν τους βασικούς προορισμούς αυτών των ροών όπως η Κως, η Λέσβος , η Χίος και η Σάμος. Μόνο στην Κω 120.000 ακυρώσεις από tour operators και 58.000 από μεμονωμένους πελάτες, αντιστοιχεί σε αύξηση ακυρώσεων κατά 400 %. Αυτό συνεπάγεται απώλεια εσόδων και θέσεων εργασίας ειδικά στους νέους που στην Ελλάδα αγγίζει το 60%.
Καλός ο ανθρωπισμός στην Ε.Ε. αλλά οι Ευρωπαίοι ακυρώνουν τις διακοπές τους στα νησιά που βουλιάζουν από τους λαθρομετανάστες διότι τους χαλάνε την ησυχία και τη γαλήνη που αναζητούν. Πώς να μιλήσουμε και για ανταγωνιστικότητα όταν στα ελληνικά νησιά καταργείται το ειδικό καθεστώς των μειωμένων ΦΠΑ στους πιο δημοφιλείς προορισμούς και επιβάλλεται με το τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο το παράλογο ΦΠΑ του 23% όταν στην ανταγωνιστική αγορά της υπό ένταξη Τουρκίας είναι στο 6%;Αυτή είναι η ενωμένη Ευρώπη και στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης;
Εάν δεν αλλάξουμε τακτική αυτή η Ένωση όπως εξελίσσεται θα αρχίσει να καταρρέει."