Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ! ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ!



Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε σχετικά με την σημερινή πρόταση της επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του:
"Μια ακόμη άρση ασυλίας, μια ακόμη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής. Άρση ασυλίας για μια πολιτική ομιλία εντός των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην οποία δεν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή εναντίον κανενός προσώπου. Επισημαίνεται ότι κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχουν γίνει τριπλάσιες άρσεις ασυλίας από όσες έχουν γίνει στα 40 χρόνια του κοινοβουλευτικού βίου.
Σημειώνεται ότι η άρση αυτής της ασυλίας έγινε κατόπιν μηνύσεως του γνωστού για τις εθνικά απαράδεκτες θέσεις του, Δημητρά, του "Παρατηρητηριου του Ελσίνκι", ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα καταπιέζει την "τουρκική" κατ΄ αυτόν μειονότητα στη Θράκη και κάποια δήθεν "μακεδονική" μειονότητα. Αυτός είναι ο μηνυτής μου, στο πλευρό του οποίου ευρέθησαν άπαντες οι εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου από τους ψευτοεθνικόφρονες της ΝΔ μέχρι το ΚΚΕ.".
Το αντισυνταγματικό τόξο επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως συνεχίζεται η πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής, της μόνης δύναμης εθνικής αντίστασης ενάντια σε Μνημόνια και λαθρομετανάστευση.
Η σημερινή απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου για πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής πριν 4 χρόνια (!) επιβεβαιώνει πως το πολιτικό σύστημα λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Την ίδια ώρα η ίδια επιτροπή αθώωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο για σειρά πολεοδομικών παραβάσεων στο κτήριο του κόμματος της λεωφόρου Συγγρού.
Συγκεκριμένα, θετική εισήγηση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου και αρνητική κατά πλειοψηφία εισήγηση για το Πάνο Καμμένο αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με δικογραφίες που έφτασαν στην Βουλή.
Η υπόθεση που αφορά τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής είναι σχετικά με μια ομιλία που είχε πραγματοποιήσει το 2011 και την δίωξή του είχε ασκηθεί από εισαγγελέα για απειλές κατά δημοσιογράφων. Υπέρ της άρσης τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.
Την ίδια ώρα, η δικογραφία που αφορούσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ήταν για τον εντοπισμό σειρά πολεοδομικών παραβάσεων στο κτήριο των ΑΝΕΛ της λεωφόρου Συγγρού. Η άρση ασυλίας απορρίφθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. «Υπέρ» της άρσης ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Παρών» δήλωσαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ενώ απουσίασε η Ένωση Κεντρώων.
Και οι δύο υποθέσεις με τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας θα παραπεμφθούν στην Ολομέλεια για την λήψη απόφασης, αν και το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας της Ολομέλειας φαίνεται πως είναι προδικασμένο.