Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: ΜΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ



Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος φρόντισε να καταδείξει την υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με σκοπό να εκτελέσει στην εντέλεια τις οδηγίες των δανειστών.
Η προδοτική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού κατάφερε να κλείσει τις τράπεζες στην Ελλάδα, να παρέχει τη στήριξή της στην ΕΚΤ και σε λοιπά «ευαγή» ιδρύματα, υποχρεώνει πλέον τους Έλληνες με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να πραγματοποιούν το σύνολο των συναλλαγών τους μέσω του πλαστικού χρήματος, των καρτών.
Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελούν σύμφωνα με το Σύνταγμα τρόπο νομοθέτησης που λαμβάνει χώρα σε έκτακτες συνθήκες, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μέσο για την κυβέρνηση ώστε να εφαρμόζει καταχρηστικά την πολιτική της. Ο Συναγωνιστής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο άρθρο 5, σύμφωνα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης σε εμπειρογνώμονες θεμάτων που άπτονται της διαπραγμάτευσης της χώρας με την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση θα πληρώνει αδρά ποσά σε δήθεν εμπειρογνώμονες και ειδικούς, ώστε να δίνουν την άποψή τους, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους τοκογλύφους.
Κλείνοντας, ο Συναγωνιστής καυτηρίασε την πρακτική της κυβέρνησης να μεταφέρει τις ιδεοληψίες της στο κοινοβούλιο και στη νομοθετική διαδικασία, καθώς προβλέπεται η σύναψη συμβάσεων πλωτών μέσων, κόστους 15.000.000 ευρώ, με σκοπό την σίτιση, τη διαμονή και την περίθαλψη, όχι μόνο των προσφύγων αλλά και των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας.