Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!



Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 24 Νοεμβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα το κοινό κείμενο στο σχέδιο γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2016.
Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που διαθέτει πιστώσεις στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και χρηματοδοτεί έμμεσα την αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών στο έδαφος της γηραιάς ηπείρου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί Ευρωπαϊκός. Προειδοποίησε δε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει κατεύθυνση τώρα που προλαβαίνει, γιατί σε λίγο θα είναι αργά.

Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, τα αποτελέσματα της συνδιαλλαγής για τον Προϋπολογισμό 2016 φανερώνουν την υποκρισία των επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι εμπαιγμός όταν, υποτίθεται ότι διαφωνούν μεταξύ τους για να καταλήξουν σε τελική συμφωνία που αφορά στην αύξηση 101 εκατ. ευρώ στις πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων και τη μείωση κατά 571 εκατ. ευρώ στις πιστώσεις πληρωμών, στο σύνολο των 155 και 144 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.
Ένας προϋπολογισμός που ενώ διακηρύσσει την ανάπτυξη, την αύξηση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μειώνει, σε σχέση με το 2015, τις πιστώσεις για την περιφερειακή σύγκλιση των λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών αλλά και τις πιστώσεις για την πρωτοβουλία απασχόλησης των νέων.
Ένας ΠΥ που περιορίζει τη χρηματοδότηση των Ευρωπαϊκών Ταμείων Γεωργικών Εγγυήσεων, Θαλάσσης, Αλιείας και Περιφερειακής Ανάπτυξης αλλά αυξάνει ταυτόχρονα τις πιστώσεις που θα δοθούν στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και χρηματοδοτεί έμμεσα την αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών στο έδαφος της γηραιάς ηπείρου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί Ευρωπαϊκός.
Μην αφήνετε τα φιλοχρήματα συμφέροντά σας να καθοδηγούν τη τύχη της Ευρώπης και των χωρών της. Αλλάξτε κατεύθυνση τώρα που προλαβαίνετε. Σε λίγο θα είναι πολύ αργά!