Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Για δημοκρατία της Δυτικής Θράκης μίλησαν στο μνημόσυνο του Σαδίκ! Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Ν.Δ.


Σας παραθέτουμε αυτούσια απόσπασμα της ομιλίας της πολιτικού των “Γκρίζων Λύκων” μέσα στην Ελληνική Θράκη, όπου μιλά ευθέως για τουρκική Ξάνθη και Κομοτηνή και το κράτος των ραγιάδων αντί να τους απελάσει την ίδια στιγμή, δεν είπε λέξη! Διαβάστε τι είπε η Αξενέρ: 
Ομιλία περί “Δημοκρατιών Δυτικής Θράκης” στην τελετή για τον Σαδίκ από την πρόεδρο του κόμματος ΙΓΙ Μεράλ Αξενέρ!
“Εγώ είμαι ένα παιδί μιας οικογένειας ανταλλάξιμων. Αν η οικογένειά μου αντί να είναι από τη Δράμα, ήταν από την Ξάνθη ή την Κομοτηνή, τότε θα ήμουνα ένα μέλος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.
Η Τουρκική δημοκρατία είναι υποχρεωμένη και χρωστάει προς την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης. Δύο Δημοκρατίες ίδρυσαν. Την πρώτη το 1913. Ενάντια στους κομιτατζήδες των Βαλκανίων, το οθωμανικό κράτος τους είπε “ιδρύστε”. Και τότε η τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα δυτικής Θράκης απάντησε “Οπως διατάζετε” και ίδρυσε. Την ίδρυσαν ο Σουλεϊμάν Ασκερι και ο Χασάν Ταχσίν Αργκούν. Εγώ η Μεραλ Αξενερ μιλάω σαν ανιψιά του Χασάν Ταχσίν Αργκούν. Αργότερα ηττήθηκε το οθωμανικό κράτος. Είπαν τότε “Δώστε τα αυτά”.  Δεν τα έδωσαν. Ξάνθη και Κομοτηνή στολίστηκαν με μαύρες σημαίες. Στολίστηκαν με σημαίες που έγραφαν “Δεν υπάρχει άλλος ο Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ. Ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ”. Είχαμε και μάρτυρες. Δεν τα έδωσαν! “


ΠΗΓΗ