Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΤΡΑΜΠ...



Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να είχε δώσει την εντύπωση πως θα είναι ο καλύτερος φίλος του Ισραήλ (πιθανότατα για ευνόητους λόγους…), αλλά δεν φαίνεται πως θα είναι.
Έτσι, μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα “Israel Hayom” καταδίκασε την ανάπτυξη εποικισμών από τους εβραίους και δήλωσε πως θα ξανασκεφτεί την «μετακόμιση» της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
Ιδού: «Τα εδάφη που απομένουν είναι περιορισμένα και μένουν ακόμη λιγότερα κάθε φορά που καταλαμβάνονται εδάφη για τους οικισμούς. Δεν είμαι κάποιος που πιστεύει πως η ανάπτυξη των οικισμών είναι κάτι καλό για την ειρήνη… Μελετώ το θέμα (της «μετακόμισης» της πρεσβείας) και θα δούμε τι θα συμβεί. Η απόφαση δεν είναι εύκολη και την σκέπτομαι πολύ σοβαρά».
Και βέβαια, σημαντικό ρόλο για την στάση του Τραμπ έναντι του Ισραήλ, θα παίξει και η συμπεριφορά του σιωνιστικού λόμπι των ΗΠΑ, απέναντί του. Μια συμπεριφορά που μέχρι τώρα είναι η χειρίστη, μιας και –διόλου τυχαία- άνθρωποι του λόμπι πρωταγωνιστούν στις κάθε μορφής αντιδράσεις εναντίον του – προκαλώντας τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που προσδοκούν…

ethnikismos.net