Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ... ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΔ: ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ



Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων επεκτείνεται και στον χώρο της πολιτικής, με διάφορα «παλτά» του είδους να προσφέρονται προς πώληση. Η ΝΔ δείχνει να έχει το… πάνω χέρι στην προσπάθεια απόκτησης τέτοιου είδους «παλτών», καθώς αν πιστέψουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του… Πέτρου Τατσόπουλου!
Συγκεκριμένα υπό τον τίτλο “«Φλερτ» σε πλήρη εξέλιξη” και υπότιτλο “Ένα βήμα πριν από τη συνεργασία με τη Ν.Δ. ο Π. Τατσόπουλος”, διαβάζουμε τα εξής:
“Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου και παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται σε υψηλά κομματικά κλιμάκια για συνεργασία σε εκλογικό επίπεδο, όποτε προκύψουν κάλπες. Ο γνωστός ανατρεπτικός συγγραφέας, που εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχε εκλεγεί βουλευτής με τον Αλέξη Τσίπρα, έχει γίνει σφοδρός πολέμιος της σημερινής κυβέρνησης και έχει δεχθεί άνευ προηγουμένου «μπούλινγκ» για τις θέσεις που διατυπώνει.
Πριν από μερικούς μήνες, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Πρώτο Θέμα», είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι στους μήνες που πέρασαν από τότε τα ανοίγματα του Κ. Μητσοτάκη και οι θέσεις που διατυπώνει χωρίς να χαϊδεύει αυτιά έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προσέγγισης του Πέτρου Τατσόπουλου με την Πειραιώς. «Ο μόνος λόγος που θα μπορούσα να ξαναεμπλακώ στην πολιτική είναι να δημιουργηθεί ένα μέτωπο διευρυμένο - δεν μιλάω για ένα μίζερο μέτωπο, αλλά για ένα καθολικό, με ευρεία συμμετοχή», είχε πει προ μηνών ο κ. Τατσόπουλος και μάλλον το βρίσκει στην οδό Πειραιώς. Το αν θα τελεσφορήσουν οι συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη θα αποδειχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ωστόσο, άνθρωποι που γνωρίζουν τις επαφές αυτές δείχνουν αισιόδοξοι πως τελικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα βρεθεί πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας. Ακόμα και αν σε κάποιους, ίσως και μέσα στη Ν.Δ. δεν αρέσει αυτό. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η αντι-ΣΥΡΙΖΑ γλώσσα του κ. Τατσόπουλου ξεπερνά πολλές φορές κι αυτή κάποιων στελεχών της Ν.Δ… Και η αντιπολίτευση που κάνει στην κυβέρνηση είναι πιο σκληρή από τη δική τους…”.
Θυμίζουμε ότι ο γραφικός αυτός τύπος, έχει αξιοσημείωτη «συνέπεια» στην πολιτική του διαδρομή. Ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου και βγήκε βουλευτής, ανεξαρτητοποιήθηκε και πήγε στο Ποτάμι, αποχώρησε και από το μόρφωμα του Θεοδωράκη όταν απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής και, απ’ όσα δείχνει το δημοσίευμα, βρίσκεται πλέον «ένα βήμα πριν τη συνεργασία με τη ΝΔ». Το ερώτημα, βεβαίως, είναι τι είδους σοβαρότητα μπορεί να διέπει την ΝΔ όταν προσανατολίζεται για συνεργασία με τέτοιου είδους φαιδρά πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν το στίγμα του γυρολόγου της πολιτικής σκηνής.
Αυτό είναι «το νέο» που ευαγγελίζεται στην ζωή του Τόπου η ηγεσία της ΝΔ; Με τέτοιου είδους επιλογές, που φημίζονται για την… σταθερότητά τους, θεωρεί ο Μητσοτάκης ότι μπορεί να προσεγγίσει τον Ελληνικό Λαό; Το μόνο που κάνει με αυτές και άλλες παρόμοιες επιλογές είναι να δικαιώνει κι αυτός τον χαρακτηρισμό «παλτό» που του απέδωσε ο Αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ