Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ



Αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι παρασκηνιακές κινήσεις πίσω από την οπερέτα των πολιτικάντηδων, με φόντο την αξιολόγηση και την νομοθέτηση επαχθών προληπτικών μέτρων.
Η ΝΔ μπορεί να λέει ότι διαφωνεί και πιθανότατα να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τις επόμενες μέρες στη Βουλή, όμως επί της ουσίας πρόκειται για ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι της ψευτοδεξιάς.
Παριστάνει ότι «αντιστέκεται» και ενίοτε ζητάει και εκλογές για να χαίρονται οι ψηφοφόροι της, όμως στην πραγματικότητα επιδιώκει να ψηφιστούν όσο περισσότερα μέτρα γίνεται τώρα, πριν αναλάβει ο Μητσοτάκης της διακυβέρνηση της χώρας.
Σκοπός της Νέας Δημοκρατίας είναι να κλείσει κανονικά η αξιολόγηση, να νομοθετηθούν όσα είναι να νομοθετηθούν και αυτή να παριστάνει την «αντιμνημονιακή». Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι δηλώσεις των βουλευτών της.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «προέχει το εθνικό συμφέρον και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης» προσθέτοντας ότι «όσο δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, καθώς υπάρχει ένα παιχνίδι διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δοθεί λύση. Και οι λύση είναι οι εκλογές».
Αντίστοιχα η Ντόρα Μπακογιάννη στην Real News είπε: «εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κλείσει η αξιολόγηση και αφού κλείσει να πάμε σε εκλογές και να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία».
Βλέποντας τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ, περιμένει βεβαίως κανείς να ψηφίσει τα όποια μέτρα θα απαιτηθούν. Όμως το σχέδιο είναι να μην τα ψηφίσει, αλλά απλώς να τα διατηρήσει την επόμενη μέρα, λέγοντας ότι τα «κληρονόμησε».
Το πολιτικό παίγνιο αυτό το έχουν χαμπάρι και οι συριζαίοι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται. Ο Ευρωβουλευτής του Σύριζα, Κούλογλου, σε μία δήλωση που καταδείκνυε το αδιέξοδο που βιώνει σήμερα το κόμμα του δήλωσε: «ήταν στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και δεν την άφησε να κλείσει την αξιολόγηση».