Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”: ΚΟΜΜΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ



Η κατοχύρωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ως Τρίτη Πολιτική Δύναμη της Χώρας και πολύ περισσότερο η συνεχόμενη ενδυνάμωσή της προκαλούν ισχυρό πονοκέφαλο στις διάφορες κομματικές συνιστώσες του “συνταγματικού τόξου”, σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιχειρούν “συγκολλήσεις” μεταξύ τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη επιρροή του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Ενδεικτικά της όλης κατάστασης είναι τα όσα πληροφορούμαστε από την εφημερίδα “Δημοκρατία”, η οποία κάτω από τον τίτλο “''Συγχώνευση'' με το Ποτάμι προτείνει η (εν απογνώσει) Φώφη Γεννηματά”, γράφει τα εξής:
Σε αγωνιώδεις προσπάθειες επιδίδεται η Φώφη Γεννηματά για την πολιτική επιβίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ίδιας προσωπικά. Η απόγνωσή της, μάλιστα, την έχει οδηγήσει στο σημείο να κάνει άνοιγμα μέχρι και στο Ποτάμι, αναζητώντας ''συνεταίρους'' στη σύσταση του τρίτου πόλου που ονειρεύεται, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. Σε συνέχεια του διαλόγου που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο συνέδριο του Ποταμιού, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε άτυπη σύσκεψη του Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου αποφασίστηκε να διοργανωθεί συνδιάσκεψη στα τέλη Μαΐου, αλλά και να υποβληθεί πρόταση στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη για τη δημιουργία επιτροπής η οποία θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους από κάθε κόμμα. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η ενοποίηση(!) των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων και η δημιουργία μιας νέας που θα είναι η τρίτη δύναμη στη Βουλή, αντί της Χρυσής Αυγής που είναι σήμερα, καθώς και η σύνθεση των πολιτικών των δύο κομμάτων με την προσδοκία να προχωρήσουν σε εκλογική συμπαράταξη. Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θέτουν κανένα προαπαιτούμενο για τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο κ. Θεοδωράκης ή για το κόμμα της Δράσης που έχει συμμαχήσει με το Ποτάμι”.
Αυτή η απεγνωσμένη προσπάθεια της Φώφης μπορεί να έχει, εκτός από την ελπίδα να ξεπεράσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις επόμενες εκλογές, και μια άλλη παράμετρο με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Την εντολή, δηλαδή, σχηματισμού κυβέρνησης από το “τρίτο κόμμα”, σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντέξει άλλο, προκειμένου η εντολή αυτή να μην πάει στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Τον Αύγουστο του 2015 αυτό έγινε με την πολιτική απατεωνιά του Λαφαζάνη ο οποίος ανήθικα πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αντί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενώ τώρα φαίνεται ότι ετοιμάζουν “γάμο” ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού για να διαστρεβλώσουν και πάλι τις επιλογές και τις επιταγές της Λαϊκής θέλησης, η οποία επί τρεις συνεχόμενες εκλογές επέλεξε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως Τρίτη Πολιτική Δύναμη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ