Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Για να δείτε πόσο “ενημερωμένοι” είναι οι δημοσιογράφοι του “συνταγματικού τόξου” μεταφέρουμε το παρακάτω απόσπασμα από τον “Ελεύθερο Τύπο” από άρθρο της Άννας Παναγιωταρέα: “Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο Σαμαράς ήταν “εκείνος που άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία το 1992”! Αλλά μνήμη έχουμε και οι εφημερίδες της εποχής υπάρχουν. Τον Δεκέμβρη του 1991, ως υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αλβανία. Το καθεστώς Ραμίζ Αλία “έτριζε”. Ο Σαμαράς πήγε στα δύστυχα χωριά της ελληνικής μειονότητας. Οι λίγοι δημοσιογράφοι, που τον συνόδευαν, παραμονές Χριστουγέννων, θυμούνται, με βαθιά συγκίνηση, τους Βορειοηπειρώτες στη Χειμάρρα -μυστικά θρησκεύονταν- να κλαίνε, όταν τους ευχήθηκε “να γιορτάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα”. Λίγο αργότερα κατέρρευσε το καθεστώς Αλία και Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί έφευγαν προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Αρχές του Απρίλη 1992, που παραιτήθηκε από υπουργός Εξωτερικών ο Σαμαράς, είχαν περάσει από τα σύνορα 32.000 Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί”.
Δεν γνωρίζουμε αν όντως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτή την δήλωση και μίλησε για το 1992. Ας μάθει, όμως, η Παναγιωταρέα ότι ο Σαμαράς είχε επισκεφθεί την Βόρειο Ήπειρο τον Ιανουάριο του 1991 και όχι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Ότι η (υποκριτική, όπως απεδείχθη) δήλωσή του έγινε τα Χριστούγεννα του 1989, λίγο μετά την εξέγερση του ρουμανικού λαού κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τσαουσέσκου και ότι κατά την επίσκεψή του στην Βόρειο Ήπειρο πήγε μόνο στο χωριό Δερβιτσιάνη και όχι στην Χειμάρρα, η οποία από το 1946 και μετά έχει πάψει να θεωρείται ως μειονοτική ζώνη τόσο από το κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα, όσο και από τους “δημοκράτες” διαδόχους του.
Το καθεστώς Αλία έπαψε να είναι μονοκομματικό από τις 11 Δεκεμβρίου 1990, και όχι έναν χρόνο αργότερα, όπως γράφει η Παναγιωταρέα.
Όσο για τις ευθύνες Σαμαρά για το άνοιγμα των συνόρων το 1991 είναι σ' όλους γνωστές, εκτός απ' αυτούς που νομίζουν ότι επειδή έχουν περάσει τα χρόνια μπορούν να μπερδεύουν (εκτός από τις ημερομηνίες) και τα γεγονότα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ