Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΒΑΖΕΙ Ο... ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ!



Στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους και πάλι ο λογαριασμός
To δημοσιονομικό και το φορολογικό αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων, με τον υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο να έχει προαναγγείλει ότι θα προσέλθει με αντιπρόταση για το ύψους του αφορολόγητου.
Η ελληνική πλευρά αναμένεται να απαντήσει στους θεσμούς πώς είδε την αντιπρόταση που αυτοί κατέθεσαν την Πέμπτη το μεσημέρι για αφορολόγητο μόλις 7.000 ευρώ και μέγιστη φορολογική επιβάρυνση 50%-55% (μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης), «κόντρα» στο σχέδιο Τσακαλώτου που προέβλεπε αφορολόγητο 9.550 ευρώ και συνολική φορολογική επιβάρυνση έως 60%.
Η πρόταση των δανειστών δεν είναι ισοδύναμη με εκείνη της κυβέρνησης. Προβλέπει έσοδα 800 εκατ. ευρώ επιπλέον από το 2015 για το δημόσιο, και όχι 600 εκατ. ευρώ που προβλέπει το σχέδιο Τσακαλώτου. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον έσοδα, τα οποία θα προέλθουν από τους άμεσους φόρους εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών δεν απέρριψε πλήρως την πρόταση των δανειστών, για τη μείωση του αφορολόγητου στις 7.000 ευρώ που επιβαρύνει όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από το όριο αυτό που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό.
Ο Τσακαλώτος λοιπόν θα καταθέσει σήμερα την αντιπρόταση της κυβέρνησης με επιπλέον φόρους και εάν δεν την δεχθούν οι θεσμοί τότε κλειδώνει το αφορολόγητο στις 7.000.
Διαπραγμάτευση για τα μάτια του κόσμου δηλαδή.