Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΘΝΙΚΑ ΔΕΞΙΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ



Γράφει ο Ίων
Όπως είχε αυτοπροσδιοριστεί ο Ιωάννης Μεταξάς και στις μέρες μας υιοθετεί πλήρως η Χ.Α., το να είναι κανείς “δεξιός” στα εθνικά ζητήματα και “αριστερός” στα κοινωνικά, είναι η πιο υγιής, δίκαιη και φυσική αντιμετώπιση των πολιτικών επιλογών για θέματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα έθνος. Είναι ο τρόπος σκέψης κάθε λογικού, εθνικά υπεύθυνου και γεωπολιτικά ενήμερου πολίτη.
Οι όροι δεξιός και αριστερός δεν μου αρέσουν πολύ και προσπαθώ να τους αποφεύγω γιατί είναι πολύ αόριστοι, χαρακτηρίζοντας κάτι πολύ συγκεκριμένο: πολιτική ιδεολογία. Είναι όροι που θα βρει κανείς σε έντυπα ή παρουσιάσεις που προσπαθούν να μπερδέψουν παρά να ενημερώσουν κάποιον περί πολιτικής δραστηριότητας. Και επειδή ο Μεταξάς δεν έμενε μόνο στα λόγια, απέδειξε ότι ήταν δίκαιος και ειλικρινής με το κοινωνικό του έργο που όλοι γνωρίζουμε, την ίδια ώρα που ήταν εθνικά υπεύθυνος και οργάνωσε τις ένοπλες δυνάμεις μεταξύ άλλων. Αν και ο όρος του εθνικισμού έχει αμαυρωθεί με την προπαγάνδα, δεν παύει να είναι μέχρι στιγμής το πιο ισορροπημένο πολίτευμα όπως δείχνει η εξέλιξη των εθνών που τον υιοθέτησαν πριν πολεμηθούν από τον εχθρό. Σαν ιδεολογία είναι εκ φύσεως «δεξιά και αριστερή» συγχρόνως και γιαυτό με καλύπτει πλήρως προσωπικά. Αλλά επειδή είναι το συμφέρον των παγκόσμιων επικυρίαρχων να σπιλωθεί, αυτό βλέπουμε να έχει γίνει. Είναι σαν να έχουν περάσει στους νέους, ότι δεν γίνετε να υπάρξει το ένα με το άλλο. Ότι αυτός ο συνδυασμός ισοδυναμεί με Ναζί. Και επειδή είναι η πιο υγιή εξέλιξη του οποιουδήποτε έθνους, βλέπουμε να δέχεται τόση λάσπη.
Όταν βγαίνει ο Σχινάς-Παπαδόπουλος, της νεολαίας του Σύριζα και δηλώνει σαν ιδεολογία τους τον κομμουνισμό, βλέπουμε όμως να μην ενοχλείται κάνεις. Βλέπετε δεν έχουν φτιαχτεί αρκετές υπερπαραγωγές για τον Λένιν, τον Στάλιν και τον Πολ Ποτ για να δείξουν τα κατορθώματα τους, όπως έχουν φτιαχτεί και συνεχίζουν να φτιάχνονται για το “χειρότερο κακό που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα”, τους Ναζί. Ο Στάλιν, με εντολές του, σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από ότι σκότωσε όλο το Τρίτο Ράιχ μαζί στα δώδεκα χρόνια που κυβέρνησαν, αλλά μία αξιόλογη και ιστορικά ακριβής ταινία για τον Στάλιν ακόμα να δω. Και όπως είπε ο Πούτιν πρόσφατα σε δηλώσεις του: «Το 80% των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι», έτσι, οι παγκόσμιοι επικυρίαρχοι θα πολεμάνε πάντα κάθε αληθές και υγιή με όποιον τρόπο μπορούν.