Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΞ: ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΒΙΝΤΕΟ



Ο βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς απηύθυνε επίκαιρη ερώτησή του σχετικά με την αναγνώριση των σκοπιανών διαβατηρίων που φέρουν το όνομα «Μακεδονία».
Αρχικά, ο κ. Παππάς επισήμανε την σημασία του ζητήματος, καθώς η εν λόγω πράξη αποτελεί μια προσπάθεια των Σκοπίων να καπηλευτεί το όνομα της Μακεδονίας μας. Δυστυχώς, οι δικές μας υπηρεσίες βοηθούν τα Σκόπια να επιτύχουν τον στόχο τους. Με ένα κατεπείγον έγγραφο που εστάλη στις 22 Αυγούστου από την Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Υπουργείου Εσωτερικών κοινοποιήθηκε στον έλεγχο διαβατηρίων της Ελλάδος ότι δεν χρειάζεται να θεωρεί πια τα διαβατήρια τρίτων χωρών (συμπεριλαμβανομένων και των Σκοπίων).
Η χώρα μέχρι στιγμής δεν αναγνωρίζει το κρατίδιο τωμ Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία". Αυτό το γεγονός συνιστά μια εξέλιξη επιπρόσθετη στα ήδη πολλά περιστατικά, όπως το ότι αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία» ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, του Υπουργού Εξωτερικών κτλ. Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα αναγνωρίζει έμμεσα το όνομα των Σκοπίων, πράξη ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα, στις αποφάσεις συμβουλίων πολιτικών αρχηγών, αλλά και στις δεσμεύσεις που πρέπει να έχει η ελληνική κυβέρνηση έναντι των επισήμων αποφάσεων εξωτερικής πολιτικής.
Η Αριστερή κυβέρνηση συνεχίζει την ανθελληνική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, χωρίς να λέει ξεκάθαρα ότι δεν θα αναγνωρίσει κανένα κρατίδιο με το όνομα "Μακεδονία" και συνεχίζει την πολιτική του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος στις 7-7-2012 είχε πει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα αποδέχεται την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων.
Στην δευτερολογία του ο κ. Παππάς τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να παρακαλεί για σύνθετη ονομασία τα Σκόπια. Για την Χρυσή Αυγή εθνική υποχώρηση αποτελεί το ότι αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το όνομα FYROM. Η Ελλάδα οφείλει να κρατήσει αυστηρή στάση απέναντι στο ζήτημα και όσα κράτη κι αν αναγνωρίσουν τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία", δεν πρέπει να αναγνωρίσει ποτέ το γειτονικό κρατίδιο.
Τελείωσε τον λόγο του επισημαίνοντας ότι στις 10-1-1993 βγήκε το πρώτο φύλλο της εφημερίδος Χρυσή Αυγή με πρωτοσέλιδο «Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας». Αναφέρθηκε στα λεγόμενα του Ιώνος Δραγούμη που είχε πει πως η Μακεδονία είναι η ψυχή μας. Αν χάσουμε την Μακεδονία, χάνουμε την Ελλάδα!