Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ “ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ” ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ



Σε όλα τα διαδικτυακά ΜΜΕ (Τυχαίο; Δε νομίζω!), δημοσιεύεται από χθες κατασκευασμένη «είδηση» με τον εξής τίτλο:
«Σύροι πρόσφυγες βοηθούν εθελοντικά τους Τρικαλινούς πλημμυροπαθείς».
Και βέβαια, όταν διαβάζει κάποιος αυτόν τον τίτλο, υποθέτει ότι τα «προσφυγάκια» -έστω και υπό την καθοδήγηση «αλληλέγγυων» που είχαν σκοπό να προωθήσουν την στα ΜΜΕ μια «καλή» είδηση, για να προκαλέσουν συμπάθεια - μπήκαν μέσα στα γεμάτα λάσπη σπίτια των πλημμυροπαθών και βοήθησαν στον καθαρισμό τους. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πιο… πεζή:
«Σύροι πρόσφυγες, μαζί με μέλη της ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, μετείχαν σήμερα στη διανομή εμφιαλωμένου νερού από τον Δήμο σε κατοίκους πλημμυρισμένων χωριών, οι περιουσίες των οποίων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η συμβολή και των προσφύγων, με τη δημοτική αρχή, να σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση: «Από τη φρίκη του πολέμου, εθελοντισμός στα πλημμυρισμένα χωριά του Δήμου Τρικκαίων. Από τις βόμβες και το αίμα, στις κατεστραμμένες περιουσίες. Ο εθελοντισμός, η προσφορά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, κυριάρχησαν το Σάββατο. Ανάμεσα στους εθελοντές, και πρόσφυγες από τη Συρία… την πολύπαθη χώρα με τους πολύπαθους κατοίκους».
Αφελής ερώτηση: αφού οι «αλληλέγγυοι» των Τρικάλων έχουν τέτοια «έγνοια για τον συνάνθρωπο», γιατί άραγε δεν κάνουν κάτι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο hot spot των Τρικάλων; Σας θυμίζουμε ότι προ ολίγων ημερών τα «προσφυγάκια» προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από την είσοδο του hot spot και περιέγραψαν ως εξής τα αιτήματά τους: «Οι πρόσφυγες μιλώντας για τους λόγους που τους έκαναν να προχωρήσουν στη διαμαρτυρία, μαζί με τα γυναικόπαιδα, είπαν μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν καλό φαγητό, χρήματα, την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, φάρμακα. Είπαν ότι το γάλα που τους δίνεται είναι ληγμένο και ότι γενικά οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καλές. Ανέφεραν πως θα αναγκαστούν να κλέβουν αν οι συνθήκες δεν αλλάξουν…».
Τι μπορούν να κάνουν οι «αλληλέγγυοι»; Πολλά! Από το να πιέσουν την κυβέρνησή ΤΟΥΣ να κάνει ανθρώπινες συνθήκες για τα «προσφυγάκια», μέχρι να τους πάρουν στα σπίτια τους!

Εθνικισμός.net